Vyriausybės atstovas Kauno apskrityje Vasilijus Popovas teigia perspėjęs miesto savivaldybės vadovus, kad pagrindo diskriminuoti juridinius asmenis visiškai nėra, ir to daryti nereikėtų.

Kol kas statybos bendrovės, statančios naujus kvartalus, jų sutvarkymui - gatvių ir kelių nutiesimui gyvenamųjų namų link - gali skirti 30 proc. reikalingų lėšų, o likusią sumą dengdavo savivaldybė bei gyventojai. Šiemet savivaldybė pridės pinigų „YIT“ ir „Būstuvos“ bendrovėms, kurios tvarko jų pačių pastatytų gyvenamųjų kvartalų prieigas.

Gyventojai baiminasi, kad nuolat trūkstant miesto biudžete lėšų, naujakuriams ilgai teks gyventi nesutvarkytoje aplinkoje, jei savivaldybė nesutiks pasinaudoti ir statytojų siūlomais pinigais. Pirmą kartą mėginant tokį sprendimą „prastumti" vasario pabaigoje vykusiame tarybos posėdyje, jos nariams Ašmenos gatvės gyventojai išplatino viešą kreipimąsi. Tada projekto svarstymas buvo atidėtas.

Pasak bendrijos „Ašmena - 37" pirmininko Audriaus Šimonio, pirkdami butus gyventojai žinojo, kad juridinis asmuo - UAB "Būstuva" - pagal susitarimą su savivaldybe investavo lėšų į miesto tinklus Ašmenos gatvėje, kad ji būtų pratęsta ir sutvarkyta.

„Kolegijai siūlant išbraukti nuo 2006 m.gruodžio galiojančio sprendimo žodžius „juridiniai asmenys", atsiranda reali grėsmė, jog savivaldybė nutrauks mūsų gatvės pratęsimo darbus. Arba pareikalaus, kad gyventojų bendrijos pridėtų dar pinigų - (30 proc. projekto vertės). Tai kiekvienai iš šeimų atneš papildomų, nenumatytų išlaidų, kurių, beje, nepatiria tie, kurie perka būstus jau esamose Kauno gatvėse. Statybininkai įsipareigojimų gyventojams dėl miestui priklausančios gatvės sutvarkymo nėra prisiėmę", - teigia jis.

Kolegijos siūlomo keisti sprendimo „Dėl Kauno miesto komunalinių ir kitų objektų, prie kurių projektavimo, tiesimo, statybos, rekonstravimo, taisymo ar priežiūros darbų finansavimo 30 arba daugiau procentų prisideda fiziniai ir juridiniai asmenys" tekste vietoj žodžių „juridiniai asmenys" įrašomi „pelno nesiekiančios ribotos atsakomybės juridiniai asmenys".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją