Projektą planuojama įgyvendinti greta Lentvario dvaro. Po teismo sprendimo atnaujinti bylą Generalinės prokuratūros Civilinių bylų skyriaus prokurorė Sonata Galentienė žurnalistams teigė, kad, prokurorų manymu, planuojamos statybos pažeistų viešąjį interesą. Įtariama, kad planuojant statybas buvo pažeistas Teritorijų planavimo įstatyme numatytas viešumo principas.

"Prokuratūra siekia, kad būtų panaikintas detalusis planas ir statybos leidimas", - teigė S. Galentienė.

Teismas įpareigojo besibylinėjančias šalis pateikti naujus įrodymus: Generalinei prokuratūrai - kada sužinojo apie galimus teisės pažeidimus, kitoms šalims - paaiškinti, kada, jų manymu, Generalinė prokuratūra galėjo sužinoti apie pažeidimus.

Pasak S. Galentienės, prokurorą apie galimus pažeidimus specialiu raštu informavo Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija. "Būtent šios tarnybos ir Valstybinės kultūros paveldo komisijos kompetencijoje yra valstybinė teritorijų planavimo ir statybos priežiūra", - aiškino prokurorė.

Statybas planuojančios bendrovės "Progresyvios investicijos" ir "Remada" su prokuratūros priekaištais nesutinka. Bendrovės "Remada" advokatas Audrius Kairevičius teigė, jog bendrovė sklypą įsigijo iš UAB "Progresyvios investicijos" su jau išduotu leidimu statyboms.

"Mums sunku komentuoti situaciją, kadangi visos institucijos tikrino ir nenustatė pažeidimų, ir tik praėjus 1,5 metų po detalaus plano patvirtinimo, kai baigiasi senatis, ginant viešą interesą, mėginama apriboti savininko teises disponuoti įgytu turtu", - sakė A. Kairevičius.

Advokatas teigė, jog turimos ekspertų išvados byloja, kad numatytos statybos nei dvarui, nei landšaftui nepakenks. Pasak A. Kairevičiaus, prasidėjus teismams statybos sustabdytos.

Lentvario kaime esančio žemės sklypo detalusis planas, numatant žemės sklypo paskirtį pakeisti į gyvenamąją teritoriją, pradėtas rengti 2005 metų pavasarį. Tačiau jį derinant Trakų rajono savivaldybės sprendiniams nepritarė Kultūros paveldo departamento atstovai.

Nepaisant galimų kai kurių procedūrinių pažeidimų, praeitą vasarą Trakų rajono savivaldybė išdavė leidimą bendrovei "Progresyvios investicijos" statyti gyvenamuosius namus, kuriuose bus 28 butai. Detaliajame plane buvo numatyti tik trys keliolikos butų gyvenamieji namai.

Atsakovais byloje yra patraukti Trakų rajono savivaldybės administracija ir Vilniaus apskrities viršininko administracija.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją