„Šitas objektas Lietuvai reikalingas. Mes jį pradėjome, manau, ir užbaigsime laiku: 2009 metų birželio 25 dieną čia turi įvykti pirmasis renginys. Šią savaitę Vyriausybė turėtų apsispręsti ir skirti pinigus, kurie yra numatyti stadiono statybai“, - susirinkusiems į ceremoniją kalbėjo J. Imbrasas.

Jo pavaduotojas ir Nacionalinio stadiono darbo grupės vadovas Evaldas Lementauskas apgailestavo, kad ceremonijoje negalėjo dalyvauti aukščiausi šalies vadovai: prezidentas Valdas Adamkus, Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas ir premjeras Gediminas Kirkilas.

„Visi šalies vadovai buvo pakviesti, tačiau, matyt, turėjo svarbesnių darbų nei šis“, - sakė E. Lementauskas.

Jo teigimu, Vyriausybė jau tris kartus neįtraukė klausimo dėl lėšų skyrimo stadionui į savo posėdžio darbotvarkę, o simbolinės kapsulės įkasimo ceremonija taip pat buvo kartą atidėta.

Prietarai ir trenerio anūkas

Kokia svarbi gali būti kapsulės įkasimo ceremonija susirinkusiems paaiškino architektas Algimantas Nasvytis, stadiono projektą pradėjęs kurti daugiau nei prieš du dešimtmečius: „Esu prietaringas žmogus, todėl džiaugiuosi, kad šiandien mes įkasame kapsulę – prieš 20 metų ji nebuvo įkasta (stadiono statybos pradėtos 1988 m., tačiau dėl lėšų trūkumo buvo sustabdytos – DELFI)“.

Pirmadienį ceremonijoje kalbėjęs Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas neužsiminė, kada Vyriausybė priims sprendimą dėl lėšų skyrimo, tačiau pažadėjo kariuomenės dalyvavimą stadiono atidaryme: „Pažadu, mere, jeigu pakviesite, kariuomenės saliutas atidarymo proga tikrai bus!“

„Atvykę į Lietuvą ispanai pavadino mus provincija: nėra kur žaisti, nėra kur treniruotis. Futbolo pasaulis uždraudė žaisti Vilniuje, o Kauno stadione vanduo varva ant galvų, tribūnos siūbuoja. Tačiau mes jau nebe provincija savo rezultatais, todėl visos peripetijos, visa politika tegul lieka nuošalyje – pastatėme Valdovų rūmus, pasistatykime ir stadioną“, - ragino Nacionalinės futbolo rinktinės treneris A. Liubinskas.

Gerai nusiteikęs treneris DELFI atskleidė, kad simbolinę kapsulę ateitiems kartoms kartu su Vilniaus meru į stadiono pamatus įleidęs jauniausias ceremonijos dalyvis Kristijonas - jo anūkas.

G.Kirkilas: kaina buvo išpūsta

Vilniaus miesto valdžia siekia, kad Šeškinės rajone statomas stadionas būtų baigtas iki 2009 m. vyksiančios Dainų šventės ir Lietuvos tūkstantmečio minėjimo.

Teigiama, kad stadionas kainuos 370 mln. litų, iš jų 200 mln. yra pažadėjusi skirti Vyriausybė. 16 mln. litų statybos darbams yra skyrusi Vilniaus miesto savivaldybė. Trūkstamas lėšas tikimasi pritraukti iš privačių investuotojų.

Premjeras G. Kirkilas praėjusią savaitę žurnalistams pareiškė, kad sprendimas dėl stadiono bus priimtas detaliai išnagrinėjus siūlomą finansavimą. Anot premjero, sprendimas iki šiol nepriimtas, nes kaina iš pradžių buvusi išpūsta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją