„Manau, kad dabar visi laukia išsipildys ar neišsipildys pranašystės, kris 10 proc. ar 20 proc. nekilnojamojo turto kainos. (...) Aš manau, kad kai kur jis gali kristi, kai kur dar gali ir augti. Pasakyti, kad tikrai kris, tokio kol kas neturime pagrindo", – sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas.

DELFI primena, kad komercinių bankų vadovai šį pirmadienį susitikę su premjeru Gediminu Kirkilu taip pat neprognozavo artimos Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos ateities. Jų teigimu, šiuo metu sumažėjusi būsto paklausa yra natūralus reiškinys.

Tačiau Seimo ekonomikos komiteto narys, ekonomistas Kęstutis Glaveckas praėjusią savaitę surengtoje spaudos konferencijoje tvirtino, kad būsto kainos Lietuvoje gali kristi penktadaliu.

SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda, kalbėdamas su portalu lrt.lt, šioms prognozėms taip pat pritarė. Tuo tarpu statytojai nesiima prognozuoti ir tvirtina, kad galimybių mažinti būsto kainas nėra.

Remiantis Registrų centro preliminariais duomenimis, paskutinįjį 2007 metų ketvirtį būsto pirkimo-pardavimo sandorių gerokai sumažėjo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją