Šių metų sausio 7 dieną kompanija „YIT Ehitus“ parduodamų objektų kainą sumažino 27 proc. arba daugiau nei 15 mln. kronų (daugiau nei 3,3 mln. litų). Sausio 17 d. ji dar kartą perpus sumažino buvusią kainą. Turtas buvo nuvertintas 33,6 mln. kronų (daugiau nei 7,4 mln. litų).

Bendri nuostoliai per trumpą laiką sudarė 43 mln. 727 tūkst. 111 kronų (daugiau nei 9,6 mln. litų). Tai reiškia, kad artimiausiu metu YIT tarp didžiausių nekilnojamojo turto vystytojų taps daugiausiai pralaimėjusia kompanija.

Pasak portalo, tai ne atsitiktinis žingsnis, o apgalvota strategija. Nežiūrint to, KVKV mano, jog YIT projektų vertės sumažėjimas nurodo rinkos ateities vystymosi kryptį. Daugiausia čia išlošė greitai sureagavusios kompanijos („Rime“, „Artig“), o pralaimėjo tos, kurios tik dabar pradėjo mažinti kainas. Dabar tam, kad parduotum butą neužtenka kainą sumažinti 10 ar 20 proc., dabar reikia pastebimo sumažinimo, rašoma portale.

KVKV tvirtina, jog stebi „YIT Kinnisvara“ pardavimų aktyvumą. Kol butai parduodami, galima kalbėti apie artėjančią krizę. Bet jeigu pirkėjai nebus aktyvus, nebus iš esmės ir rinkos, todėl bus galima sulaukti nuolaidų iki 50 proc. ir daugiau. Be to, padaugės metais neperkamo nekilnojamojo turto, prognozuoja „Kinnisvarakrahhi Visuaal“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją