Jo esmė ta, kad sudarant gidą, portalo darbuotojai surinko ir išanalizavo aplink kiekvieną Londono metro stotelę parduodamo nekilnojamojo turto kainas. Iš viso palyginta daugiau nei 3500 nekilnojamojo turto prekyba besiverčiančių įmonių siūlomi pastatai nuo stotelių nutolusių ne daugiau kaip per pusę mylios.

Findaproperty.com turinio redaktorius Michaelis O'Flynnas teigė, jog Londono gyventojams yra svarbu kokiu atstumu jie gyvena nuo stotelių, tad buvo nuspręsta išsiaiškinti, ties kuriomis metro linijomis gyventi pigiausia ir, ties kuriomis brangiausia.

Pigiausios ir brangiausios metro linijos

Tyrimo rezultatai galėtų ir nustebinti – nekilnojamasis turtas Londone brangiausias šalia prasčiausiai veikiančios ir mažiausiai patikimos Circle linijos. Tiesa, visa ši linija driekiasi pirmojoje zonoje ir kerta madingiausius bei labiausiai prižiūrimus sostinės rajonus, tokius kaip Sloane Square, Belgravia, High Street Kensington, Notting Hill bei St. James Park.

Antra pagal būsto kainas – Victoria metro linija su tokiomis stotelėmis kaip Green Park, Pimlico ar Oxford Circus. Toliau rikiuojasi Bakerloo. Hammersmith & City, Piccadilly, Jubilee, District, Northern, Metropolitan bei Central linijos. Pigiausi butai ir namai aplink East London metro liniją, kurios traukiniai stoja Surrey Quays, Canada Water bei New Cross Gate stotelėse. Tiesa, dėl renovacijos ir statybų darbų ji uždaryta. Pailgėjusi East London linija keleivius vėl aptarnauti pradės 2010 metais.

Šokiruojančios kainos

Nekilnojamojo turto kainos aplink kiekvieną metro liniją gali šokiruoti ne vieną. Už būstą šalia Circle linijos vidutiniškai teks pakloti po 1,2 milijono svarų.

Vidutinės būsto kainos svarais šalia kitų Londono metro linijų:

Victoria:1 109 107
Bakerloo:945 747
Hammersmith & City:931 467
Piccadilly:906 419
Jubilee:902 680
District:860 488
Northern:795 169
Metropolitan:786 096
Central:764 988
East London:459 649

Brangiausios stotelės

Brangiausias nekilnojamasis turtas yra aplink Hyde Park Corner metro stotelę. Čia tipinis būstas vidutiniškai kainuoja beveik 2,2 milijonus svarų. Už šią sumą šalia pigiausios Hatton Cross stotelės, esančios penktoje zonoje Picaddilly linijoje, galima įsigyti net 10 butų – čia jie vidutiniškai kainuoja 201 633 svarus.

Pasak M. O'Flynno, kainos šalia metro labai priklauso dar ir nuo to, kokio tipo namai tame rajone stovi, bei kaip tas rajonas vertinamas. Pavyzdžiui, namus šalia Wimbledon stotelės įsigyti galima už kiek daugiau nei pusę milijono svarų, tačiau šalia esančioje Wimbledon Park stotelės zonoje sumokėti teks gerokai brangiau – 702 tūkstančius.

Portalo redaktorius sako, kad nekilnojamasis turtas ties East London linija turėtų gerokai pabrangti, nes po jos ilginimo darbų, kurie kainuos apie 1 milijardą svarų, linija kirs vienus madingiausių Rytų Londono rajonų – Hoxtoną ir Dalstoną.