„Projektas yra geras, finansavimas kol kas pakankamas, - statybvietėje kalbėjo G. Kirkilas. – Jeigu kokios nors medžiagos ypatingai nepabrangs, pagal mūsų prognozuojamą infliacijos lygį, manau, galėsime užtikrinti finansavimą“.

Premjero teigimu, kalbos, kad stadionui pastatyti prireikės daugiau nei 200 mln. litų, yra „būrimas iš kavos tirščių“.

„Projektas yra šiek tiek brangesnis, tačiau tie 200 mln. litų skirti tik ateinantiems metams ir jų turėtų užtekti, kad stadionas galėtų pradėti veikti“, - premjerui antrino Vilniaus vicemeras Evaldas Lementauskas.

Jo teigimu, galutinė projekto sąmata dar nėra tiksliai apskaičiuota. Tačiau vicemeras patikino, kad suma tikrai nepasieks 0,5 mlrd. litų.

DELFI jau skelbė, kad su nacionalinio stadiono projektu susipažinę vokiečių ekspertai pasiūlė jį koreguoti taip, kad stadionas greičiau atsipirktų: vietoje numatytų patalpų įvairioms šalies sporto federacijoms vokiečiai rekomendavo įrengti ložes VIP klientams, o taip pat daugiau salių konferencijoms, platesnį koridorių prekybai alumi ir užkandžiais.

Savo ruožtu stadiono projekto autorius Algimantas Nasvytis pirmadienį DELFI užsiminė girdėjęs pasiūlymų taupumo sumetimais atsisakyti virš stadiono suprojektuotos arkos, kuri turėtų būti naudojama specialiam tentui užtraukti.

Žymus Lietuvos architektas kalbėjo, kad jam beliktų nusirauti paskutinius plaukus, jei šis pasiūlymas būtų įgyvendintas.

DELFI primena, jog Nacionalinį stadioną architektas A. Nasvytis suprojektavo dar prieš 20 metų. Tuomet pradėtos stadiono statybos netrukus buvo sustabdytos. Šių metų rudenį Vilniaus savivaldybė nusprendė atnaujinti darbus stadiono statybvietėje.

Nacionalinį stadioną toliau stato bendrovė „Veikmė“, į pagalbą subrangovais pasikvietusi bedroves “Skala” , “Eika” ir „Kausta“.

Šiuo metu statybvietėje dirba 300 darbininkų, po Naujųjų metų planuojama jų skaičių padidinti iki 1 tūkst.

Vyriausybė stadionui iš privatizavimo fondo 2008 m. numato skirti 200 mln. litų. Tačiau manoma, kad gali prireikti apie 350 mln. litų, norint visiškai išpildyti architekto A. Nasvyčio projektą kartu su teritorijos infrastruktūros darbais.

Nacionalinio stadiono tribūnuose turėtų tilpti 25 tūkst. žiūrovų.

Nacionalinį stadioną norima pastatyti iki 2009 m., kai Vilnius taps Europos kultūros sostine, o Lietuva švęs vardo paminėjimo tūkstantmetį. Tuomet stadione turėtų būti surengta Tūkstantmečio dainų šventė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją