Plungės rajono savivaldybės tarybos posėdyje sprendimą teko atidėti.

Rajonui reikia stadiono

Plungės rajono savivaldybės administracijos Kūno kultūros, sporto ir turizmo skyriaus vyr. specialistas Alvydas Viršilas LŽ patikino, kad šiuo sprendimu siekta apeiti kultūros paveldo instituciją, kuri, specialisto manymu, kelia nemotyvuotus reikalavimus ir nesileidžia į jokias diskusijas.

"Tai vienintelis mieste stadionas, kuriame gali rungtyniauti 1 lygoje žaidžianti rajono futbolo komanda", - kalbėjo A.Viršilas. Jis pripažino, kad tarybos sprendimo projektas buvo parengtas skubotai, tačiau savo ketinimų rekonstruoti stadioną Savivaldybė neatsisako. Juolab kad dabar ta stadiono teritorija tik darko parko vaizdą.

Vakar Kultūros paveldo departamentas pranešė, kad Telšių teritorinio padalinio vyr. valstybinis inspektorius Antanas Eičas yra informavęs Plungės rajono savivaldybę, jog kol nebus baigtas dvaro parko teritorijos specialusis planas, ji negalinti imtis jokių veiksmų, susijusių su teritorijų planavimu ir statybomis.

Dvaro bičiuliai – prieš

"Oginskių dvaro bičiulių" klubo laikinasis vadovas bei šiame dvare įsikūrusio muziejaus direktorius Alvidas Bakanauskas taip pat yra pasipiktinęs tokiu Plungės rajono savivaldybės mėginimu skaidyti Plungės dvaro sodybą. "Stadiono plėtra tėra priedanga. Prieš kelerius metus Plungės valdžia jau kėsinosi į tą pačią parko dalį, norėdama ten statyti viaduką. Manau, kad ir dabar atkuto jėgos, kurios nori prastumti šią idėją", - piktinosi muziejaus direktorius.