Bendrovės atstovai pažadėjo skirti 75 tūkstančius litų, kad būtų parengtas paplūdimio techninis projektas.

„Paplūdimys bus neatskiriama Kulautuvos dalis. Mes nepuolame statyti atviruose laukuose. Norime sumažinti savo riziką, todėl siūlome abipusiai naudingą pagalbą savivaldybei“, – tvirtino S.Mykolaitis.

Rengti paplūdimio techninį projektą pakviestas kraštovaizdžio architektas Alvydas Mituzas. Anot jo, būtina siekti, kad Kulautuva taptų savaitgalio priemiesčio kurortu. „Tačiau jis turi būti gyvas, su poilsio zonomis, vandens pramogų kompleksais. Svarbu, kad miestelis netaptų dideliu vienalyčiu miestu“, – įsitikinęs A.Mituzas.

Kulautuvos seniūnas Ričardas Pudževelis teigė, kad miestelio bendruomenė neprieštarauja planuojamoms statyboms.

„Man atrodo natūralu, kad verslininkai siūlo pagalbą tikėdamiesi ir sau naudos“, - sakė jis.

Kulautuvoje planuojamas įrengti paplūdimys aktualus ir kauniečiams. Miestiečiai vasarą dažnai skundžiasi, kad tiek mieste, tiek jo apylinkėse trūksta įrengtų ir saugių laisvalaikio zonų.

Tarpukario Lietuvoje Kulautuva garsėjo kaip viena labiausiai kauniečių pamėgtų poilsiaviečių. 1933 metais vasarvietei buvo suteiktas kurorto statusas.

Privati bendrovė ketina 16 hektarų teritorijoje, esančioje šalia Nemuno ir Kulautuvos karjero, pastatyti apie 150 individualių namų. Į šias statybas žadama investuoti 30-40 milijonų litų. Iki kitų metų vasaros tai pat bus pastatytas 17 butų namas.