Šio mėnesio pradžioje audito bendrovė „PricewaterhouseCoopers” numatė, jog yra viena iš trijų galimybių, jog iki 2010 m. būsto kainos JK kris. Lapkričio mėnesio viduryje „Financial Services Authority” perspėjo šalies bankus, kad ruoštųsi išsigelbėjimui, jei būsto kainos kristų iki 40 proc.. Šiais metais kainos vis dar kilo ir yra 8 proc. aukštesnės lyginant su pernai metais. Dabar vidutinė būsto kaina Anglijoje ir Velse yra apie 200 000 svarų sterlingų.

Vieno didžiausių būsto paskolų tiekėjo JK banko „Halifax” vadovai teigia, jog būsto kainos krenta. Antrą mėnesį iš eilės pastebimas kainų mažėjimas, ko nėra buvę jau nuo 2005 m. balandžio.

Namų statybos ir kreditavimo bendrovė „Nationwide” teigia, kad tuo pačiu metu kitais metais JK nekilnojamo turto kainos gali būti smukusios apie 9,7 proc. „Nationwide” įvardindama būsto kainų kritimo priežastis pamini sulėtėjusią ekonomiką, neprieinamas kainas pirmą kartą perkantiems būstą, sugriežtintas kredito sąlygas, sumažėjusią pirkti nuomai paklausą.

Namų statybos ir kreditavimo bendrovės spėjimu, ateinančiais metais kainų augime dar išliks tarpregioninė įvairovė. Škotijoje būsto kainos gali pakilti iki 4 proc., o Šiaurės Airijoje, kur fiksuojama iki 40 proc. fenomenalus nekilnojamo turto augimas metai iš metų, „Nationwide” nuomone, kainos kris net iki 5 proc. Pasak „Nationwide” ekonomistės Fionnuala Earley, aukštų kainų laikotarpis tvyrojęs 2007 metais, baigiasi.

Nekilnojamo turto portalas „Hometrack” ir Būsto paskolų taryba (Council of Morgage Lenders) prognozuoja būsto kainų kilimą iki 1 proc., o „Capital Economic” tiki, kad per 2008-2009 metus kainos kris iki 3 proc..