Šiuo metu M. Martišius yra Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininko pavaduotojas, todėl parlamentarai taip pat spręs, ar jį atleisti iš šių pareigų.

M. Martišiaus kandidatūrą vadovauti LRTK išrinko Ramūno Karbauskio vadovaujamas Seimo Kultūros komitetas.

Prisistatydamas iš Seimo tribūnos M. Martišius yra sakęs, kad turi pakankamai žinių ir energijos imtis naujų pareigų. Pretendentas vadovauti LRTK neatmetė, kad, jeigu būtų paskirtas, dėl darbų gausos jam gali tekti stabdyti dėstytojo karjerą.

Doc. dr. M. Martišius LRTK dirba nuo 2013 m., nuo 2006 m. dėsto Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete, taip pat Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje. Kandidatas taip pat yra dirbęs įvairiose žiniasklaidos priemonėse.

Naują Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininką planuojama paskirti vietoj atsistatydinusio Edmundo Vaitekūno.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija - nepriklausoma Seimui atskaitinga Lietuvos Respublikos jurisdikcijai priklausančių radijo ir televizijos programų transliuotojų, užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų teikėjų veiklą reguliuojanti ir prižiūrinti, Lietuvos Respublikos teritorijoje veiklą vykdančių retransliuotojų ir kitų asmenų, teikiančių televizijos programų ir atskirų programų platinimo internete paslaugas, veiklos priežiūrą vykdanti institucija.

LRTK dalyvauja formuojant valstybės audiovizualinę politiką. Ji yra Seimo ir Vyriausybės ekspertė radijo, televizijos programų transliavimo, retransliavimo, televizijos programų ir atskirų programų platinimo internete bei užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų klausimais.

LRTK yra kolegialus organas, kurį sudaro 11 narių, iš kurių du skiria prezidentė, po tris narius - Seimas ir Lietuvos meno kūrėjų asociacija, po vieną narį - Lietuvos katalikų Bažnyčios Vyskupų konferencija, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Lietuvos žurnalistų draugija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją