Kaip nurodoma pranešime, T. Kavaliauskas daugiau kaip dešimt metų dirbo LRT naujienų reporteriu ir laidų vedėju. „Panoramai“ ir kitoms naujienų laidoms jis yra parengęs ne vieną reportažą, susijusį su energetikos sektoriumi ir verslo naujienomis.

„Žinau visuomenės ir žiniasklaidos poreikį gauti aktualią informaciją greitai ir suprantamai. Ypač tai svarbu kalbant apie tuos momentus, kai dėl įvairių priežasčių sutrinka kasdien reikalingos energijos tiekimas arba vyksta tinklo atnaujinimo darbai“, - pranešime cituojamas T. Kavaliauskas.

„Lietuvos energijos“ Komunikacijos tarnybos vadovės Ievos Vozbutaitės-Bieliauskės teigimu, T. Kavaliauskas yra susipažinęs su energetikos sektoriumi ir geba aiškiai komunikuoti bei orientuotis įvairiose situacijose.

„Energetikos infrastruktūros kompanija, nuo kurios priklauso žmonių gerovė ir saugumas, žengia į naują etapą ir ruošiasi elektros skirstymo tinklo išmanizacijai. Tai bus didelis pokytis, reikalausiantis aktyvios ESO komunikacijos“, - sako I. Vozbutaitė-Beliauskė.

Nuo balandžio mėnesio ESO atstovu spaudai laikinai dirbo „Lietuvos energijos gamybos“ komunikacijos vadovas Valentas Neviera, kuris ir toliau darbą tęsia šiose pareigose.

Grynindama veiklas valstybės kapitalo energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija“ nuo spalio 1 dienos elektros energijos tiekimo gyventojams veiklą planuoja atskirti nuo jos valdomo ESO ir perduoti kitai grupės įmonei - šiuo metu gamtines dujas gyventojams ir verslui tiekiančiai bendrovei „Lietuvos dujų tiekimas“ (LDT). Numatoma, kad nuo spalio ši elektros ir dujų tiekimo gyventojams veiklas apimsianti bendrovė vadinsis „Lietuvos energijos tiekimu“.

Po visuomeninio elektros tiekimo veiklos atskyrimo ESO toliau vykdys pagrindinę savo veiklą - skirstys elektrą ir dujas bei prižiūrės skirstomuosius tinklus, rūpinsis tinklų gedimų šalinimu ir naujų klientų prijungimu.