Kaip BNS pranešė „Diena media news“ direktorius Tadas Širvinskas, portalų veikla ėmė strigti antradienį apie 17.30 val. DDoS ataką (angl. „Distributed Denial of Service“ – paskirstytas atsisakymas aptarnauti) pastebėję specialistai situaciją suvaldė, tačiau netrukus prasidėjo antra ataka.

„Inžinieriai iš karto pastebėjo, kad vykdoma plataus masto koordinuota DDoS ataka prieš „Diena Media News“ serverius.

Šimtai tūkstančių skirtingų IP adresų kreipėsi į serverius, taip norint pakenkti jų veikimui. Kadangi duomenų perdavimo paslaugos teikiamos per keletą operatorių, perteklinis užklausų kiekis buvo greitai suvaldytas. Po valandos puolimas grįžo su dar didesne jėga“, – pranešime spaudai teigė portalų prieglobos paslaugas teikiančios bendrovės „Data Bank Group“ vadovas Juranas Viliušis.

Vėliau antradienį vakare portalai veikė įprastai, naujų išpuolių neužfiksuota ir trečiadienį.

„Teks skirti dar daugiau dėmesio saugumui, kad būtume pasiruošę atlaikyti tokius galingus šturmus“, – teigia T. Širvinskas.

Neseniai panašius kibernetinius išpuolius patyrė naujienų portalai DELFI, 15min.lt, lzinios.lt.

Balandžio 12 dieną įsilaužus į naujienų agentūros BNS sistemą buvo paskelbta melaginga žinia apie JAV karius Latvijoje, dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą atlieka kriminalinė policija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)