„Priėmėme sprendimą taikyti transliacijos apribojimus. Mėnuo dėl to, kad jie buvo atvykę, atsiprašė - laikome, kad tai - lengvinanti aplinkybė, pažeidimas buvo pirmą kartą“, - BNS trečiadienį sakė komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

Šį komisijos sprendimą dar turi sankcionuoti Vilniaus apygardos administracinis teismas. Įprastai už panašius pažeidimus komisija rusiškų televizijų retransliacijas anksčiau stabdydavo trims mėnesiams.

Pažeidimai konstatuoti informacinėje laidoje „Įvykių centre su Ana Prochorova“. Šalia kitų apžvelgiamų įvykių pasaulyje, buvo transliuotas reportažas apie 1991-ųjų sausio 13-osios įvykius Lietuvoje.

„Laidoje buvo paskleista vienpusiška ir neobjektyvi, Lietuvos valstybę šmeižianti informacija, taip pat – nepriklausomybės gynėjų, jų šeimų ir kitų laisvės kovų dalyvių veiklą menkinanti informacija“, - konstatavo komisija.

Taip pat nurodoma, kad kovo 29-ąją į komisijos pasitarimą buvo atvykę televizijos kompanijos „TV TSENTR“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Antonas Balašovas ir tarptautinių distribucijų skyriaus vadovas Sergejus Pirijevas.

Kompanijos vadovai, anot pranešimo, apgailestavo dėl susidariusios situacijos, patikino norintys bendradarbiauti ir laikytis Lietuvos įstatymų, tačiau taip pat pabrėžė žurnalistų teisę išsakyti bet kokią nuomonę ir nurodė negalintys garantuoti, kad tokio pobūdžio informacija ateityje nepasikartos.

LRTK taip pat nusprendė kreiptis į Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamentą dėl RTR laidos „Dvikova. Vladimiro Solovjovo programa“, kurioje Dūmos deputatas Vladimiras Žirinovskis, anot LRTK, neigia buvusių SSRS valstybių teisę į savarankiškumą ir nepriklausomybę bei žada grasindamas jėga atsatyti buvusias Sovietų sąjungos sienas. Gavus išvadas bus sprendžiama dėl galimų sankcijų.

Pastarąjį kartą „ RTR Planeta“ dėl karo, nesantaikos ir tautinės neapykantos kurstymo buvo bausta pernai lapkritį - jos transliacijos Lietuvoje buvo ribojamos tris mėnesius, sankcija baigė galioti vasario 21-ąją. Tuomet pažeidimai taip pat buvo fiksuoti V.Solovjovo laidoje „Dvikova“, kurioje kalbėjo tas pats V.Žirinovskis.

Radijo ir televizijos komisija po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos iki šiol buvo apribojusi keturių rusiškų kanalų transliaciją, „TVCI“ būtų penktasis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (259)