„Jei žiūrėtume paskutinius 20 metų kiek tokių priemonių buvo, jų buvo 78 - per 20 metų laikotarpį. Man regis visai nemažai“, - Lietuvos radijui pirmadienį pristatydama tyrimą teigė „Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovė Rugilė Trumpytė.

Pasak jos, iš tų žiniasklaidos priemonių, kurių vieni savininkų yra politikai, daugiausia yra spaudos leidiniai ir portalai.

„Daugiausia regioninė žiniasklaida, kartais specifinė pagal sritis, pavyzdžiui, mamoms, ūkininkams. Tai nėra nacionalinė žiniasklaida“, - tvirtino ji.

„Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovės teigimu, tarp žiniasklaidos priemonių savininkų yra du merai. Lazdijų rajono meras konservatorius Artūras Margelis yra dviejų žiniasklaidos priemonių - „Dainavos žinios“ ir „Dzūkų žinios“ savininkas, o Kėdainių rajono meras Lietuvos Laisvės Sąjungai (liberalams) priklausantis Saulius Grinkevičius turi leidinį „Kėdainių mugė“.

Anot R.Trumpytės, pernai buvo 9 Seimo nariai ir 13 savivaldybių tarybų nariai, kuriems priklausė žiniasklaidos priemonės .

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)