Už jo kandidatūrą per slaptą balsavimą buvo 72 Seimo nariai, prieš balsavo 18, susilaikė 12 politikų.

„Džiaugiuosi, kad mūsų sprendimai, ypač nacionalinio saugumo kontekste, buvo priimti vieninteliai Europos Sąjungose. Domisi kitos šalys, kaip tie sprendimai priimti, kuo remiantis. Aš manau, kad ir ateityje sieksime, kad Lietuvos rinkos dalyviai laikytųsi įstatymų, kad nebūtų skleidžiama įstatymų draudžiama informacija ir aktyviai dirbsime nacionalinio saugumo kryptimi, kad šiandien yra labai svarbu“, – antradienį Seime kalbėjo E.Vaitekūnas.

Jis komisijai vadovavo nuo 2015 metų kovo.

LRTK pirmininko pavaduotoju paskirtas Mantas Martišius. Jo kandidatūrą palaikė 80 parlamentarų, keturi balsuodami susilaikė.

LRTK pirmininką ir jo pavaduotoją Seimo Kultūros komiteto teikimu iš LRTK narių ketverių metų laikotarpiui skiria ir atleidžia Seimas.

Kol LRTK pirmininkas nėra paskirtas, jo pareigas eina vyriausias pagal amžių komisijos narys. Asmuo negali būti LRTK pirmininku ilgiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

LRTK prižiūri Lietuvoje veiklą vykdančius transliuotojus, vertina jų veiklą ir pateikiamos informacijos atitikimą Lietuvos teisės aktams, dalyvauja formuojant valstybės audiovizualinę politiką.

Po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos LRTK aktyviai vertino Rusijos kanalų pateikiamą turinį, priėmė nemažai sprendimų riboti jų retransliavimą dėl karo, tautinės nesantaikos kurstymo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)