Sutartimi parduodami visi MTG verslai Baltijos šalyse – televizijos kanalai TV3, TV6, TV8, 3+, radijo stotys bei interneto portalai, mokama televizija „Viasat” ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Viaplay”. MTG per „Nasdaq“ Šiaurės šalių biržą pranešė, kad 100 proc. Baltijos šalių verslo pardavė už 115 mln. eurų.

MTG verslą parduoda JAV privataus kapitalo investicijų bendrovei „Providence Equity Partners“, kuriai taip pat priklauso Lietuvos ir Latvijos mobiliojo ryšio operatorė „Bitė“.

TV3 grupės pajamos Baltijos šalyse siekė 108 mln. Eur, sandorio kaina siekia 12 EBIT dydžių. Viešai išplatintame pranešime teigiama, kad MTG keičia savo veiklos strategiją ir orientuosis į skaitmeninius verslus.

„MTG Baltijos šalių verslai yra lyderiai savo kompetencijos srityse ir mes labai džiaugiamės galėdami dirbti kartu su talentingų žmonių grupe, vystydami įmonę kartu. Po 2016 m. „Bitės“ įsigijimo, ši transakcija parodo „Providence“ įsipareigojimą toliau investuoti Baltijos šalių regione“, - sako vykdantysis „Providence“ direktorius Karimas Tabetis.

Per 24-erius verslo Lietuvoje metus mūsų komanda sukūrė žiūrimiausią Lietuvoje televiziją TV3, kuri šiandieną valdo populiariausius TV, radijo ir interneto kanalus. Šis kelias nueitas kartu su MTG, kuri dabar nusprendė koncentruotis į kitas veiklas, tad šiandieną džiaugiamės galėdami pasveikinti naujus TV3 grupės savininkus – JAV įsikūrusią įmonę „Providence Equity Parners“.

„Žinome, kad „Providence“ mūsų regione turi ilgalaikių tikslų ir valdo sėkmingas investicijas į telekomunkacijų ir media sektorius. TV3 komanda neabejoja, kad suderinus amerikietišką „Providence“ patirtį bei verslo įgūdžius ir mūsų energiją, Lietuvos media rinka gaus naują postūmį plėtrai, o vartotojams pasiūlytos pasaulinio lygio paslaugos", - sako „TV3" generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Planuojama, kad sandoris bus užbaigtas vasaros pradžioje, kai bus gauti atitinkamų reguliuotojų visose šalys leidimai.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Nerijus Maliukevičius agentūrai BNS sakė, kad svarbiausia šiuo atveju – kas yra naujasis savininkas: „Svarbu tai, kad mums strategiškai svarbi žiniasklaida išlieka Vakarų kapitalo rankose. Esame turėję ir kitų pavyzdžių, kai žiniasklaidą iš Skandinavijos investuotojų perimdavo mūsų vietinis verslas (2003 metais koncernas „MG Baltic“ iš Švedijos „Bonnier“ grupės įsigijo LNK televiziją - BNS), o įsigytos žiniasklaidos priemonės tapdavo antrine arba net palaikomąja naujųjų savininkų veikla“.

„Įdomiausia yra tai, kad fondas yra specializuotas, kuris būtent taikosi į komunikacijos, medijos, informacijos ir švietimo kompanijas. Tai iš šito galima tikėtis jų pačių valdymo indėlio. Galime turėti įvairių įdomių dalykų, aš nenoriu spekuliuoti, kokie bus sprendimai, bet faktas, kad jie ateina su ryžtu likti Baltijos šalyse, kur jie mato sparčiai augančią rinką“, - sako „Infobalt“ vykdomasis direktorius Paulius Vertelka.