Pagal teismo patvirtiną sutartį, „Lietuvos ryto" grupei priklausantis naujienų portalas „lrytas.lt" pašalino šešis laikraščio „Lietuvos rytas" straipsnius ir dvi „Lietuvos ryto" televizijos laidas „Patriotai", kuriuose buvo skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija apie Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorių Vytautą Valvonį.

Prasidėję teismo procesai su UAB „Lietuvos rytas" valdomu laikraščiu ir UAB „Lietuvos ryto" televizija toliau bus tęsiami.

Pasak Lietuvos banko, „Lietuvos ryto" laikraštyje, naujienų portale ir televizijoje šį pavasarį buvo paskleista melaginga šmeižikiško pobūdžio informacija apie tariamus neteisėtus Lietuvos banko tarnautojų veiksmus.

Šios žiniasklaidos grupės publikacijose ir laidose kaip realus faktas buvo pateikiami tikrovės neatitinkantys teiginiai apie neva vykusius Lietuvos banko Priežiūros tarnybos vadovo V. Valvonio pokalbius su trečiaisiais asmenimis, galimai dalyvavusiais finansų rinkos dalyvio reketavimo schemoje.

Siekiant sukurti tikrumo įspūdį buvo skelbiamos ir neva vykusių pokalbių vadinamosios „išklotinės". Tačiau net ir teismo įpareigotos „Lietuvos ryto" žiniasklaidos priemonės jokių įrašų, patvirtinančių minėtų pokalbių egzistavimą, nepateikė. Atsakovai taip pat nepateikė jokių kitų įrodymų, kurie galėtų patvirtinti skleistų žinių pagrįstumą

Specialiųjų tyrimų tarnyba ikiteisminio tyrimo metu yra nustačiusi, kad „Lietuvos ryto" žiniasklaidos priemonėse minėtas prekyba poveikiu įtariamas asmuo jokių realių sąsajų su Lietuvos banko tarnautojais neturėjo, o teiginiai apie jo ryšius yra išgalvoti.

Po melagingų publikacijų Lietuvos bankas, taip pat Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ir Priežiūros tarnybos direktorius V. Valvonis kreipėsi į „Lietuvos ryto" žiniasklaidos priemones paneigti minėtą melagingą informaciją. Kai jos to nepadarė, V. Vasiliauskas ir V. Valvonis kreipėsi į teismą.

Atsižvelgdami į tai, kad galimai nusikalstamos veikos turi visuomeninę reikšmę, Lietuvos bankas ir V. Valvonis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl asmens šmeižimo neva šis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą.