Kaip BNS sakė komisijos pirmininkas E.Vaitekūnas, LRT skirta pusė numatytos minimalios baudos, nes televizijos atstovai pažeidimo neneigė, o tokia bauda skiriama pirmą kartą.

„Neretai ir jie mano, kad jie yra teisūs. Bet šiuo atveju, dėl „Aroma Gold“ yra akivaizdu - jie irgi pripažino, kad pažeidimai padaryti“, - BNS sakė E.Vaitekūnas.

Anot jo, sutarta organizuoti LRT ir LRTK teisininkų susitikimus aiškinantis rėmimo pranešimų tvarką.

E.Vaitekūnas anksčiau teigė, kad komisija nustatė, jog „Auksinis balsas“ laidoje rodyti „Aroma Gold“ kavos rėmimo pranešimai gerokai viršijo leistiną transliavimo laiką, be to, komisijai kliuvo pranešimų forma.

LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis sako, kad dar neapsispręsta, ar sprendimas bus skundžiamas. Jo nuomone, LRT naudojosi įstatymu numatyta teise į rėmimo pranešimus, o komisijos sprendimas galėjo būti pagrįstas įsitikinimu, kad LRT turėtų būti ypatingesnė nei kiti rinkos dalyviai.

„Sprendimas priimtas toks, koks yra. Bet kol bauda nesumokėta, galime jį skųsti. Ar taip ir elgsimės, tarsimės su teisininkais, - BNS sakė posėdyje dalyvavęs R.Paleckis. - Neapleidžia įspūdis, kad komisija turi ir nemažai subjektyvaus emocinio užtaiso priimant sprendimą, nes LRT naudojasi tuo, kas įstatyme leista - rėmimo pranešimai mums yra leisti (...). Dalis narių balsavo vedini emocinio įspūdžio - nors įstatymas lygus visiems, LRT turėtų būti ypatingesnė“.

Komisija prieš pusmetį jau buvo nustačiusi panašų LRT pažeidimą „Eurovizijos“ konkurso transliacijos metu, tuomet televizijos atstovams skirtas įspėjimas.

Komercinė reklama LRT programose draudžiama nuo pernai sausio, kai LRT tapo finansuojama daugiausia iš valstybės biudžeto. Už šį pažeidimą gręsia įspėjimas arba bauda nuo 289 iki 858 eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)