Kaip BNS sakė komisijos vadovas Edmundas Vaitekūnas, rugpjūtį komisija už ne pagal įstatymus rodomus rėmimo pranešimus jau buvo skyrusi įspėjimą LRT generaliniam direktoriui Audriui Siaurusevičiui, tad šįkart bus svarstoma skirti realią administracinę nuobaudą.

„Atkreipėme dėmesį į laidą „Auksinis balsas“, kur akivaizdžiai yra rodoma „Aroma Gold“ kavos reklama. Pagal įstatymą tas rodymas, kaip rėmėjų, gali būti sekundžių laiku skaičiuojamas, t.y. gali būti labai trumpas. O šiuo atveju per visas kelias valandas bendras rodymas buvo labai ilgas ir nevienkartinis, tie dalykai tęsiasi. Manau, kad bent jau Generalinis direktorius turėjo matyti ir žinoti tą situaciją“, - BNS sakė E.Vaitekūnas.

Ar skirti nuobaudą, komisija žada spręsti trečiadienį.

Komercinė reklama LRT programose draudžiama nuo pernai sausio, kai LRT tapo finansuojama tik iš valstybės biudžeto. Už šį pažeidimą gręsia įspėjimas arba bauda nuo 289 iki 858 eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)