Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) trečiadienį panaikino šias licencijas, nes bendrovė pateikė neteisingą informaciją apie savo akcininkus konkursuose transliuoti šiuose miestuose - ji buvo pripažinta konkursų nugalėtoja. Įmonė ketina skųsti LRKT sprendimą.

2015 metais dalį Žinių radijo akcijų iš Rakauskų valdomos bendrovės SSPC perėmė taip pat Rakauskų valdoma „Litvalda“, tačiau nebuvo kreiptasi į LRTK dėl sutikimo akcijų perleidimui. Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad jei licencijos turėtojas be komisijos leidimo perleidžia akcijas, naikinamas licencijų galiojimas.

Žinių radijo teisininkas Vilius Martišius BNS teigė, kad įmonė ketina skųsti LRKT sprendimą.

„(Komisijos sprendimą - BNS) vertiname neigiamai, nes dėl tokių kelių formalių dalykėlių tos licencijos buvo panaikintos. Akcininkai galvoja, kad skųs teismui. (...) Tikimės, kad teismas pasižiūrės ne formaliai, bet objektyviai ir realiai“, - BNS sakė V. Martišius.

Anot jo, 2015 metais, kai keitėsi akcininkai, tikriausiai niekam nekilo mintis, kad sandoriui reikia LRTK leidimo.

„Nežinau, kas ten darė, nes mes tvarkėme tuos reikalus, bet, matyt, nežinojo, kad reikia gauti tą komisijos leidimą. Niekas neatkreipė dėmesio ir niekas nesikreipė, o kai viskas vyko iš vienos kišenės į kitą, dėl to mintis neatėjo, kad reikia tų leidimų“, - svarstė teisininkas.

Licenciją transliuoti radijo programą Raseiniuose Žinių radijas gavo birželio pradžioje, o vasarį radijui leista transliuoti programą „Easy FM“ Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)