Steigėjų sprendimu, nuo spalio 3 d. VšĮ „Bernardinai.lt“ direktoriaus pareigas perėmė ilgametis „Aidų“ leidyklos direktorius Pranas Vildžiūnas. Laikinai direktoriaus pareigas ėjęs Donatas Puslys ir toliau bus dienraščio vyriausiasis redaktorius.

„Andrius buvo atšauktas iš pareigų rugsėjo 14 dieną. Sprendimą priėmė steigėjas, Vilniaus šv. Pranciškaus ir šv. Bernardino vienuolynas. Priėmėme sprendimą, kad „Bernardinai.lt“, kaip viešai įstaigai ir portalui, būtų geriau imtis permainų. Nesutapo mūsų vizijos, prioritetai, buvo įtampų kolektyve, matydami situaciją, norėdami portalą pakreipti kita puse, kaip mes įsivaizduojame, priėmėme sprendimą padėkoti Andriui už atliktą darbą“, – DELFI sakė vienuolyno vadovas, steigėjų atstovas Andrius Nenėnas.

Pasak A. Nenėno, prisidėjo ir tai, kad, būdamas svetainės direktoriumi, A. Navickas ėjo į Seimo rinkimus, taigi didelę laiko dalį skirdavo kitiems dalykams ir neturėjo laiko tiesioginiam darbui. Pašnekovo teigimu, taip pat įvertinta situacija kolektyve ir „tokio vadovavimo“ perspektyvos.
Andrius Nenėnas

A. Navickas: atleido iš pareigų ir visokeriopai atsiribojo

Ilgametis Bernardinai.lt vyriausiasis redaktorius A. Navickas dar pernai paskelbė apie planus kandidatuoti į Seimą. Tuomet jis pasitraukė iš vyriausiojo redaktoriaus pareigų, bet liko portalo direktoriumi. A. Navickas Kėdainių vienmandatėje nepateko net į antrąjį turą, jis į Seimą neprasibrovė ir pagal partijos sąrašą.

Savo feisbuko paskyroje trečiadienį A. Navickas parašė dažnai sulaukiantis klausimų, ar ketina grįžti į svetainę „Bernardinai.lt“.

„Manau, kad yra svarbu dar kartą viešai paaiškinti: šiame dienraštyje dirbau nuo pirmos jo darbo dienos, beveik dvylika metų buvau vyriausiuoju redaktoriumi, kiek mažiau laiko – direktoriumi. Nuo praėjusio metų rudens atsisakiau vyr. redaktoriaus pareigų ir buvau tik direktoriumi, nes paskelbiau, kad ketinu dalyvauti Seimo rinkimuose.

Rugsėjį išėjau atostogų, kad aktyvi rinkimų kampanija netrukdytų darbui dienraštyje. Tačiau netrukus (mano atostogų metu) dienraščio steigėjai – pranciškonai – paskelbė oficialų raštą, kuriuo mane atleido iš pareigų ir visokeriopai atsiribojo. Nuo tos akimirkos nieko bendro su Bernardinai.lt neturiu. Man asmeniškai apmaudu, kad steigėjai viešai paskelbė, kad griaunu tai, kam daug metų atidaviau visas jėgas“, – rašo A. Navickas.

Andrius Navickas
A. Navickas pridūrė žinantis, kad kai kurie eks-bičiuliai, dar prieš metus giedoję ditirambus jo veiklai ir vadinę bendražygiu, dabar „praregėjo“ ir skelbia „tiesą“ apie jo asmenį. Buvęs redaktorius ragina tai palikti jų sąžinei.

„Aš jaučiuosi padaręs viską, ką sugebėjau ir net daugiau“, – sako A. Navickas.

Kalbėdamas apie ateities planus, A. Navickas aiškina ir toliau dėstysiantis Vilniaus universitete. Jis taip pat dairosi, „kokius langus būsimai veiklai atvers Viešpats“, mat dėstytojo alga itin kukli.

A. Navickas pridūrė, kad „Bernardinai.lt“ steigėjas, Vilniaus OFM vienuolynas, griežtai nuo jo atsiribojo ir išreiškė nepasitikėjimą.

„Aš įsivaizduoju, žmogui nuoskauda, kad atšauktas iš pareigų, kurias ėjo nuo 2004 m. Tai natūrali, galbūt subjektyvi, žmogaus reakcija“, – sako vienuolyno vadovas A. Nenėnas. Jo teigimu, niekada nuo A. Navicko nebuvo atsiribota kaip nuo žmogaus ir bendradarbio.

„Norėjome dirbti kartu, bet neradome bendros kalbos, išsiskyrė mūsų nuomonės, požiūris į portalą, jo administravimą, darbą su kolektyvu, mums jo požiūris ir veikla buvo nepriimtina“, – sakė steigėjo atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (376)