Pagal Finansų ministerijos teikiamą 2017 metų biudžeto projektą, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) kitąmet turėtų sulaukti 2,8 mln. eurų didesnę valstybės dotaciją – numatoma didinti LRT finansavimą nuo beveik 33,67 mln. iki 36,49 mln. eurų.

Iš skiriamų lėšų per 8 mln. eurų numatomi turtui įsigyti.

Kultūros ministras Šarūnas Birutis BNS sakė, kad finansavimo LRT didėjimas susijęs su planuojamu technikos atnaujinimu.

„Tai daugiausiai susiję su technikos atnaujinimu, matyt. Bet ministras tokių dalykų nesprendžia, LRT yra nepriklausomas dalykas, pati LRT siūlo, tiktai įrašoma į mūsų ministerijos sritį“, – teigė ministras.

Anot jo, dėl LRT finansavimo pagrįstumo sprendžia Finansų ministerija.

Už Valstybės investicijų programos lėšas kitąmet turėtų būti atnaujinamos televizijos stotys, remontuojami LRT pastatai Vilniuje, S. Konarskio g. 49, perkama raiškiosios televizijos formato automatizuoto televizijos programų transliavimo įranga, raiškiosios televizijos formato televizijos studijos įranga ir kt.

LRT nuo 2015 metų draudžiama komercinė reklama, lėšų iš reklamos praradimai kompensuojami didesnėmis valstybės dotacijomis.

Visgi Lietuvos radijo ir televizijos komisija sako, kad reklama iš LRT nedingo. Pati LRT tikina rodanti ne reklamą, o įstatymus atitinkančius pranešimus apie laidų rėmimą.

Darbą baigianti Vyriausybė šį mėnesį turi pateikti kitų metų biudžeto projektą Seimui, tačiau kitų metų biudžeto projektą peržiūrės ir tvirtins jau naujos kadencijos Seimas, kuris turėtų rinktis lapkričio viduryje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)