DELFI skaitytojams jau įprasta komentarų rubrika bėgant metams išaugo savo rūbą. Socialinių tinklų įpratinti skaitytojai linkę ne tik dalintis žinutėmis, tačiau ir išsakyti savo nuomonę, diskutuoti. Vien per pirmą šių metų pusmetį DELFI buvo paskelbta daugiau nei 1,5 milijono komentarų ir nuomonių (!), iš kurių beveik pusė yra aktyvių diskusijų įrašai, kuomet žmonės konkrečiomis temomis diskutavo siauresnėse grupėse. Tad komentarų rubrikai natūraliai virstant diskusijų erdve, DELFI vadovybė nusprendė suteikti jai naują vystymo ir plėtros kryptį.

Jau nuo spalio DELFI savo vartotojams siūlys dar labiau įsitraukti į portalo turinį – kiekvieną darbo dieną tiesiogiai bus transliuojamos vaizdo diskusijos, kurias rengs DELFI grupės žurnalistai, socialinių tinklų redaktoriai, operatoriai ir fotografai. Kiekvieną darbo dieną transliuojamose diskusijose skaitytojai ir žiūrovai galės aktyviai pasisakyti, užduoti klausimus bei reikšti savo asmeninę nuomonę.

Vaizdo diskusijos bus rodomos per DELFI TV tiek kompiuteriuose, mobiliuosiuose, tiek ir DELFI grupės portalų socialinių tinklų profiliuose. Jas galės stebėti ir „Apple TV“ bei „Android TV“ vartotojai, nes DELFI TV yra integruota šiose platformose ir išmaniuosiuose įrenginiuose.

„Viena pagrindinių DELFI vertybių – objektyvumas – remiasi ir mūsų kuriamomis galimybėmis skaitytojams atvirai reikšti savo asmeninį požiūrį į įvykius ar reiškinius, reaguoti į svarbias naujienas. Socialiniai tinklai gerokai prisidėjo prie pačios diskusijų formos išpopuliarinimo.

Atsižvelgdami į tai, norime paskatinti diskutuoti ir skaitytojus, ir DELFI autorius, o taip pat ir įvairių sričių ekspertus. Tuo tikslu atnaujinome diskusijų platformą ir pradedame reguliarias temines vaizdo diskusijas, kurių metu bus gilinamasi į įvairiausias sritis, tarp jų sporto, pramogų, stiliaus, automobilių ir kitas. Į diskusijas aktyviai įsitrauks profesionalūs visos DELFI grupės žurnalistai, teminių portalų ir žurnalų, tokių kaip „Moteris“, „Panelė“, „Mano namai“ ir kitų, redaktoriai. Naujame – diskusijų moderatorių vaidmenyje – žiūrovai išvys iki šiol dažnai už kadro liekančius DELFI grupės profesionalus“, – pasakoja DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

Neabejojama, kad DELFI grupės portalų skaitytojai tai įvertins ir vaizdo diskusijų žiūrovų ratas bus dar platesnis. Juolab, kad vaizdo transliacijas rengianti DELFI TV ir DELFI žurnalistų komanda turi patirties jas vykdyti iš pačių netikėčiausių vietų – iš Palangos paplūdimio, Rio de Žaneiro lūšnynų, nelegaliai užtvertų ir užstatytų nacionalinių parkų, festivalių ir kitų vietų.

Nuo pat įsikūrimo 2000-aisiais, DELFI kviečia skaitytojus komentuoti ir diskutuoti atvirai išsakant savo nuomonę įvairiomis Lietuvos ir pasaulio aktualijų bei kitomis jiems svarbiomis temomis. Per 16 metų komentuoti ir diskutuoti reaguojant į įvykius tapo taip populiaru, kad įmonė nuolat investuodavo į technologinius sprendimus, siekdama komentarus ir diskusijas padaryti lengvai prieinamus kiekvienam norinčiam pasisakyti.

Šiuo metu DELFI grupei priklauso skaitomiausias naujienų portalas DELFI ir gausa teminių portalų, skirtų įvairioms auditorijoms. Tai teminiai portalai ir jų prekių ženklai Moteris.lt, Cosmopolitan.lt, Tavovaikas.lt, Manonamai.lt, Panele.lt. Specializuoti teminiai interneto kanalai ir jų prekių ženklai M360.lt, Krepšinis.lt, Vyriškai.lt, Daraupats.lt, Letena.lt, 5Braškės.lt, Klubas.lt, Galjuokauji.lt, Būsiumama.lt, 1000receptų. Grupei priklauso ir skelbimų tinklalapiai bei jų prekių ženklai Alio.lt ir Zave.lt. Bendrovė DELFI taip pat leidžia skaitomiausius Lietuvoje mėnesinius žurnalus „Moteris“ ir „Panelė“ bei kitus populiarius mėnesinius žurnalus: „Cosmopolitan“, ,„Mano namai“, „Tavo vaikas“. DELFI nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti laikraščių, internetinės žiniasklaidos, leidybos verslą Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)