Pirmą kartą per kelis dešimtmečius Universitetas pasirūpino šių socialinių studijų programai būtinomis mokymo technologijomis, kadangi žurnalistikos studijų programos valstybės krepšelis krepšelis yra vienas pigiausių, o mokymo poreikiai – vieni brangiausių.


Vadinamuosiuose „Žurnalistų namuose“ sostinės Maironio gatvėje įkūrus „Vaizdo ir garso kūrybos židinį“ ten pat veikia ir Universiteto radijo stotis StartFm, kurios pirmasis pašnekovas modernioje studijoje rugsėjo 1-ąją buvo Aukščiausiojo teismo pirmininkas Rimvydas Norkus.

Židinį „užkūrė“ TV režisierius, Komunikacijos fakulteto praktikos docentas Vytenis Pauliukaitis, kartu su studentais pademonstravęs garso ir vaizdo įrašymo įrangos galimybes.


Atidarymo proga LRT žurnalistas ir fakulteto lektorius Edvardas Kubilius surengė viešą radijo reportažo pamoką. Buvusi žurnalistikos absolventė Ieva Balsiūnaitė pakvietė į savo kūrybinio darbo – dokumentinio filmo „Antri namai – ar jie taps tikri?“ peržiūrą bei diskusiją kartu su LRT žurnalistu Edvardu Špoku ir fotografu Vidmantu Balkūnu apie pabėgėlių gyvenimą Lietuvoje ir svetur.


Padėkas už projekto įgyvendinimą VU Komunikacijos fakulteto dekanas Andrius Vaišnys įteikė buvusiam rektoriui Benediktui Juodkai, rektoriui Artūrui Žukauskui, statybos, architektūros, akustikos įmonių vadovams ir specialistams; specialioji padėka įteikta LNK televizijai, atstovautai Rolando Aginto, už partnerystę ir bendradarbiavimą sudarant iki šiol galimybę studentams mokytis su šios televizijos įranga.

A. Vaišnys vietoje pabaigtuvių vainiko pakabino stiklo drugelį kaip jaunų žmonių kūrybinio jaudulio simbolį, pabrėžęs, kad, nepaisant technologijų, svarbiausia bei daugiausia reikia turėti širdyje, galvoje ir akyse.


Šįmet į VU Komunikacijos fakulteto bakalauro studijas priimta 40 žurnalistikos, 100 kūrybos komunikacijos, 30 leidybos ir reklamos studentų, kurie ateityje galės naudotis projekto įranga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)