Šis klausimas komisijoje vėl svarstytas, nes LRT direktorius birželį atsisakė geranoriškai sumokėti pusę minimalios baudos.

Sprendimą paskelbęs LRTK pirmininkas Edmundas Vaitekūnas sakė, kad jis priimtas vadovaujantis protingumo kriterijumi.

„Mūsų tikslas nėra bausti. Jeigu mes matome, kad jūs turite vieną nuomonę, o mes kitą, mes turime specialistų, galime susitikti, padiskutuoti, ką turėtumėme daryti“, - teigė E.Vaitekūnas.

Komisijos sprendimą galima apskųsti teismui per 20 dienų.

E.Vaitekūnas tvirtino, kad jeigu komisija toliau stebės ne pagal įstatymus rodomus rėmimo pranešimus, pažeidėjai bus baudžiami griežčiau.

„Tada reaguosime labai konkrečiai, labai aiškiai ir, žinoma, jau bus kitos sankcijos, jeigu to prireiks“, - kalbėjo Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas.

Komisijos posėdyje pats A.Siaurusevičius nedalyvavo, jam atstovavo advokatas Irmantas Dobilas.

Finansavimą iš biudžeto gaunančiam nacionaliniam transliuotojui įstatymai draudžia rodyti reklamą.

Komisija sako nustačiusi, kad gegužę transliuodama „Eurovizijos“ konkursą LRT pažeidė šį reikalavimą. Anot komisijos, jos pranešimai apie laidas remiantį optikos saloną, investicijų valdymo paslaugų bendrovę ir kavos gamintoją neatitiko įstatyme nustatyto reikalavimo aiškiai informuoti vartotojus apie esamą rėmimo pranešimą ir todėl laikytini specialia reklamine nuoroda.

Savo ruožtu LRT neigia rodanti reklamą.

A.Siaurusevičiui atstovavęs advokatas I.Dobilas komisijos posėdyje sakė, kad rėmimo pranešimuose LRT neskatino pirkti rėmėjų produkcijos ar naudotis jų paslaugomis, tuose pranešimuose nėra skelbiama apie produktų ar paslaugų savybes, kainą.

Advokatas teigė, kad net ir tuo atveju, jeigu pažeidimas buvo padarytas, už tai LRT generalinis direktorius neatsakingas, nes rėmimo pranešimų transliavimą kuruoja kiti nacionalinio transliuotojo darbuotojai.

I.Dobilas taip pat tvirtino, kad net ir pažeidimo atveju A.Siaurusevičius jo nepadarė tyčia, o tyčią ir sąmoningumą reikia įrodyti, nagrinėjant administracines bylas.

„Komisija neturi jokių duomenų surinkusi apie tai, kad asmuo (...) būtų padaręs administracinį teisės pažeidimą“, - kalbėjo advokatas.

Komercinė reklama LRT programose draudžiama nuo pernai sausio, kai LRT tapo finansuojama tik iš valstybės biudžeto. Už šį pažeidimą gręsia įspėjimas arba bauda nuo 289 iki 858 eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)