Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas sako, kad šiemet užfiksuoti keli pažeidimai dėl komercinės reklamos. Prieš kelias savaites komisija taip pat gavo Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos skundą, jog LRT nesilaiko nustatyto draudimo.

„LRT turi teisę įvardinti laidų rėmėjus, pavyzdžiui, kad laidą remia kokia nors akinių parduotuvė. Bet tai nereiškia, kad gali būti reklamuojamas pats pardavėjas, pavyzdžiui, jų akinių produkcija, kaip jie gražiai atrodo - čia jau yra reklama“, - BNS sakė E.Vaitekūnas.

Paskutiniai pažeidimai užfiksuoti per Eurovizijos dainų konkurso pusfinalius ir finalą gegužės viduryje. Anot E.Vaitekūno, komisija šiemet keliskart dėl pažeidimų įspėjo LRT, tačiau reakcijos nesulaukė.

Edmundas Vaitekūnas
„Nėra taip, kad nustatėme, ir bėgame protokolo rašyti. Parašėme raštą LRT, susitikau su Audriumi Siaurusevičiumi (LRT generaliniu direktoriumi - BNS), jis sako - žiūrėsime, tikrai reikia analizuoti. Mūsų administracija po mėnesio susitiko komisijoje su LRT reklamos vadybininkais, paaiškinome, kaip turi būti. Bet niekas nepasikeitė: yra Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos skundas, kad vistik pažeidimai yra akivaizdūs“, - sakė jis.

Kaip BNS sakė komisijos Ūkio subjektų veiklos reguliavimo ir priežiūros skyriaus vedėja Gintarė Morkūnienė, komercinius transliuotojus vienijanti Lietuvos radijo ir televizijos asociacija skunde nurodė, jog Eurovizijos metu pažeidžiant teisės aktus reklamuota „Fielmann“ optika bei „Dallmayr“ kava.

LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis sako, kad LRT pažeidimo neįžvelgia, tačiau platesnę poziciją žada pateikti komisijos posėdyje kitą savaitę.

„Esame su viskuo susipažinę, turime savo poziciją, kuri, be abejo, yra pagrįsta ir bus aiškinama. Suprantama, kad ne“, - BNS sakė R.Paleckis, paklaustas, ar LRT pripažįsta pažeidimą.

Jei komisija pripažins pažeidimus, LRT gali būti paskirta kelių šimtų eurų administracinė bauda.

Komercinė reklama Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos programose draudžiama nuo pernai sausio, kai LRT tapo finansuojama tik iš valstybės biudžeto. Draudimas netaikomas interneto portalui lrt.lt bei kultūros ir sporto renginių, jų transliacijų rėmimo pranešimams. Už užmokestį ar kitą atlygį leidžiama transliuoti kultūrinę, socialinę ir šviečiamąją informaciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)