Pasauliniai tyrimai rodo, kad televizijos turinio plėtros internete tendencija šiuo metu yra pati ryškiausia.

„Aukštos raiškos vaizdo turinys internetu yra ateitis, kuriai Lietuvoje su mūsų turima infrastruktūra jau esame pasiruošę šiandien. Video turinys Lietuvoje jau dabar sudaro apie 90 proc. visų privačių vartotojų sunaudojamų interneto duomenų. Prie nuolatinio perduodamų duomenų augimo prisideda ir stipriai didėjantis išmaniųjų įrenginių ir belaidžių interneto prieigų naudojimas“, – pranešime sako „Teo“ privačių klientų padalinio vadovas Nerijus Ivanauskas.

„Cisco VNI“ pasaulinio tyrimo duomenimis, vien pernai video įrašų internete kiekis išaugo dvigubai, iki 2019 m. jis padidės keturgubai. Prognozuojama, kad 2019 m. kiekvieną sekundę bus įkeliama 1 mln. minučių trukmės įrašų, o peržiūrėti per mėnesį įkeltus įrašus užtruktų 5 mln. metų.

Pasak pranešimo, turinio plėtros internete tendenciją atspindi ir nuo spalio didinamas „Teo“ „Interneto.tv“ kanalų skaičius. Augančią mokamos televizijos internetu platformą papildo DELFI TV kanalas, kuriame gausu vaizdo reportažų, laidų ir tiesioginių transliacijų įvairioms auditorijoms – sekantiems naujienas, stebintiems sporto įvykius tiesiogiai, besidomintiems kultūra ir mada, ieškantiems kaip turiningai praleisti laisvą minutę. Nuo spalio vidurio per „Interneto.tv“ bus galima matyti ir muzikinius kanalus „MTV Hits“, VH1 ir „VH1 Classic“ bei kanalą vaikams „Nickelodeon“.

Nuo šio mėnesio per „Interneto.tv“ su galimybe peržiūrėti paskutinių 3 dienų įrašus bus galima žiūrėti daugiau kaip 25 televizijos kanalų ir patogiai klausyti 16 populiariausių radijo stočių.

„DELFI TV tampa tokiu pat svarbiu video turinio transliuotoju kaip kitos Lietuvos televizijos. Tačiau į profesionalų TV rinką mes ateiname su naujomis technologijomis, multiplatforminiais sprendimais, kurie žiūrovams suteiks galimybę matyti sporto transliacijas, kokybiškas laidas ir reportažus tada ir ten, kur jiems yra patogu per daugelį įrenginių“, – sako DELFI žiniasklaidos grupės direktorius Vytautas Benokraitis.

Naująjį televizijos ir krepšinio sezoną DELFI TV pasitinka surėmusi pečius kartu su „Teo“, su kurios teikiamomis padidinto pajėgumo serverių paslaugomis krepšinio aistruoliai galės išvysti daugiau nei 250 kokybiškų tiesioginių krepšinio rungtynių transliacijų internetu. Jau anksčiau
„Teo“ IT specialistai užtikrino kokybiškas TV transliacijas per DELFI TV iš „Login“ konferencijų, 1000 km lenktynių Palangoje, ankstesnių krepšinio čempionatų Lietuvoje.

„Interneto.tv“ iki kitų metų pabaigos nemokamai gali naudotis visi „Teo išmaniosios televizijos“ klientai, naujiems „Teo“ paslaugų neturintiems klientams populiariausius TV kanalus galės žiūrėti visur Lietuvoje, kur tik yra internetas, už 4,90 euro per mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)