Šiam leidiniui teko išgyventi ir karą, ir blokadą, ir ne vieną ekonominę krizę. Pirmasis „Moters“ numeris buvo vos 16 puslapių ir išleistas 3 tūkstančių egzempliorių tiražu, o šiandien iš spaustuvės į skaitytojų rankas atkeliauja net 272 puslapių aukščiausios kokybės, išskirtinio turinio žurnalas.

„Šis žurnalas – tarsi moterų gyvenimo metraštis. Jame įamžinta daugybė istorijų, lemtingų įvykių, jame it veidrodyje gali pamatyti įvairius pastarojo šimtmečio lūžius. Ilgametei žurnalo „Moteris“ vyriausiajai redaktorei Magdalenai Draugelytei-Galdikienei turėtume būti dėkingos už tvirtą charakterį ir užsispyrimą, juk būtent jos ir kitų moterų parlamentarių iniciatyva 1922 m. pakeistas civilinis kodeksas beveik sulygino moterų ir vyrų teises“, – sako devintus metus žurnalui vadovaujanti vyriausioji redaktorė Gražina Michnevičiūtė.

„Moteris“ yra vienas iš šešių DELFI grupės leidžiamų žurnalų ir jau ne vienus metus yra pats skaitomiausias leidinys tarp mėnesinių žurnalų Lietuvoje. 2015 m. pavasarį tyrimų bendrovės TNS Spaudos auditorijos tyrimo duomenimis, žurnalą „Moteris“ skaito daugiau kaip 72 tūkstančiai skaitytojų per mėnesį.

2008 metais sėkmingai startavęs žurnalo portalas moteris.lt, savo skaitytojams pateikia unikalų, kasdien atsinaujinantį turinį.

„To paties prekių ženklo žurnalas ir portalas yra vienas kitą papildantys originalūs DELFI grupės produktai, besilaikantys aukščiausių kokybės standartų ir išlaikantys savo unikalų skaitytoją. Vystome „Moters“ prekių ženklo produktus nuosekliai, siekiame, kad žurnalas toliau liktų pirmuoju pasirinkimu tarp mėnesinių žurnalų Lietuvoje, o internetinio „Moteris“ portalo sėkmė mus paskatino aktyviai plėtrai teminių portalų nišoje,” – teigė DELFI grupės direktorius Vytautas Benokraitis.

Pagal „Gemius Baltic“ interneto auditorijos 2015 m. liepos mėnesio tyrimo duomenis, moteris.lt užima aukštą 16-tą vietą Lietuvos lankomiausių interneto portalų tarpe ir pasiekia daugiau kaip 320 tūkstančių unikalių vartotojų per mėnesį.

Šio ypatingo gimtadienio proga, žurnalas ir portalas „Moteris“ parengė staigmeną visoms skaitytojoms – portale moteris.lt, specialioje rubrikoje „Moteris’95“, galima išvysti žurnalo viršelių kolekciją nuo 1920 metų iki dabar, perskaityti interviu su „Lietuvos Metų Moters“ apdovanojimo laureatėmis, rasti neįtikėtinų istorijų iš kone šimtmetį skaičiuojančio žurnalo, susipažinti ne tik su žurnalą kūrusiais redaktoriais, bet ir dažnai užkulisiuose liekančiais leidinio fotografais ir autoriais.

Žurnalo „Moteris" kolektyvas

Šiuo metu DELFI grupei priklauso skaitomiausias naujienų portalas DELFI ir gausa teminių portalų, skirtų įvairioms auditorijoms. Tai - portalas vyrams Vyriskai.lt, DarauPats.lt, Moteris.lt, Cosmopolitan.lt, Tavovaikas.lt, Manonamai.lt, 1000receptu.lt, Perpasauli.lt, Klubas.lt, 5braskes.lt, Panele.lt, Galjuokauji.lt.

Grupei priklauso ir teminių skelbimų tinklalapiai Alio.lt ir Zave.lt. Visų DELFI grupei priklausančių portalų skaitytojų statistika skaičiuojama atskirai nuo DELFI portalo statistikos.

Bendrovė DELFI taip pat leidžia skaitomiausius Lietuvoje mėnesinius žurnalus „Moteris“ ir “Panelė” bei kitus populiarius mėnesinius žurnalus: „Cosmopolitan“,„Mano namai“, „Tavo vaikas“, GEO.

DELFI nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti laikraščių, internetinės žiniasklaidos, leidybos verslą Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)