Į jį pateko ir kelios lankytinos vietos Lietuvoje, tai – Trakų pilis bei Kryžių kalnas.

Tačiau sąrašas neprasprūdo pro akis šmaikštiems skaitytojams iš Lietuvos – viešųjų ryšių specialistas Karolis Žukauskas savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pajuokavo, kad į sąrašą yra įtrauktas „Akropolis“ ir „Tsarskoje selo“.

„Suprantu, dėl ko į sąrašą įtraukti Kryžių kalnas ir Trakų pilis, bet kam prekybos centrą „Akropolį“ ir ne patį geriausią tinklinį restoraną „Carskoje Selo“ traukti prie įdomiausių Lietuvos turizmo objektų? Beje, druskos ant žaizdos - Vilniaus senamiestis nepateko, o va Talinas tai yra sąraše. Tbilisis irgi. Šiaip senamiesčių labai nedaug įtraukta“, - šmaikštavo jis.

Pokštas pavyko, nes iš tiesų, šie objektai sąraše yra, bet turimi omenyje ne Lietuvoje esantys prekybos centrai ar restoranų tinklas, o Graikijos Atėnų Akropolis ir Sankt Peterburge esantis muziejus.

Po kiek laiko K. Žukauskas rašė: „Aš mažam šoke, kad tiek daug žmonių nesuprato bajerio, ir šitą montažą share'ina pasipiktinę, kad „Lonely planet“ tokias keistas vietas įtraukė prie žymiausių Lietuvos objektų“, - dėstė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)