Džiaugiamės, kad skaitytojai net vasarą įvertino DELFI apžvalgininkų pastangas. Šmaikštūs, rimti ir provokuojantys R. Valatkos, A. Tapino ir A. Užkalnio tekstai, kurie sulaukė nuo 28 tūkst. iki 153 tūkst. perskaitymų.

Skaitomumo sulaukė ir unikalus DELFI projektas apie sovietmetį Tada ir dabar, sulaukęs palankių atsiliepimų viešojoje erdvėje. Štai tekstas „Sovietiniai košmarai: gimdančios moterys buvo tepamos jodu, klizmuojamos ir skutamos“ buvo perskaitytas per 114 tūkst. kartų.DELFI vasarą nepamiršo ir kitų rimtų temų, skyrė daug dėmesio aktualijoms - stojimams į aukštąsias mokyklas, buvo „karščiausiuose“ šios vėsios vasaros taškuose – Palangoje, Šventojoje, Neringoje.

Didžiulio skaitytojų dėmesio sulaukė tikros gyvenimo istorijos (195 tūkst., peržiūrų), reportažai iš provincijos (111 tūkst. peržiūrų).

Skaitytojai įvertino ir projektą Gilyn į Rusiją – kone visi šio projekto tekstai sulaukė daugiau kaip 100 000 skaitytojų dėmesio. Be to, šio projekto tekstai ir nuotraukos sukaupti pirmą kartą Lietuvos žiniasklaidos istorijoje pagamintame long read projekte.

Gilyn į Rusiją

DELFI Verslas liepą daugiausiai dėmesio skyrė pokyčiams, kurie palies mus visus – Darbo kodekso pataisoms, taip pat Graikijos krizei. E. Fuks savo straipsnyje „Ruošia sprendimą, kuris žlugdys žmonių gyvenimus“ (per 125 tūkst. peržiūrų) nurodo, kad žmonėms nebeliks materialinės atsakomybės „lubų“ už įmonės turtą, o tai gali turėti pragaištingų pasekmių. Neigiami pokyčiai laukia ir su mamadieniais bei tėvadieniais – taigi auginantiems vaikus bus sunkiau.

Didelio skaitytojų dėmesio sulaukė U. Karaliūnaitės rašinys „Kaune dirbančios kambarinės išpažintis: įėjusi į kambarį pradėjo žiaukčioti“ (114 tūkst. peržiūrų), kuriame kambarine dirbanti moteris papasakojo, ką tenka rasti viešbučio patalpose

R.Lukaitytė-Vnarauskienė straipsnyje „Kainų pokyčiai daro įspūdį net ir G. Nausėdai“ (84 tūkst. peržiūrų) nagrinėja kiekvienam aktualią problemą, – kainų pokyčius, kai buvo nustota stebėti kainas eurais.

Liepos mėnesį DELFI skaitytojai, nepaisant atostogų, aktyviai siuntė nuomones ir naujienas DELFI Piliečiui – aktualu buvo dalintis įspūdžiais iš kelionių, aptarti išlaidas ir palyginti jų dydį užsienyje ir Lietuvos pajūryje. Skaitytojų kūrybiškumą taip pat išlaisvino ir konkursas, kokią skulptūrą vertėtų pastatyti ant Žaliojo tilto – sulaukta apie 70 pasiūlymų, tarp kurių buvo itin šmaikščių ir originalių montažų (43 tūkst. peržiūrų).

Liepos mėnesis rubrikai ypatingas ir todėl, kad paminėtas penktasis jos gimtadienis – kaip ir kasmet, vėl paskelbti 2015 m. geriausių Piliečio metų autorių rinkimai.

Oksfordo universitete laboratorijai vadovaujantis S. Kriaučionis, 2012 metais apdovanotas užsienyje dirbantiems lietuvių kilmės mokslininkams skiriama premija, publikavo mokslinį darbą, galintį smarkiai palengvinti tam tikrų onkologinių ligų gydymą – apie tyrimą mokslininkas papasakojo DELFI Mokslas. (63 tūkst. peržiūrų).

Liepos mėnesį DELFI Sporto skyriaus žurnalistai didžiausią dėmesį skyrė Vilniaus „Žalgirio“ kovoms UEFA Čempionų lygos turnyre, Lietuvos krepšinio rinktinės treniruočių stovyklai Palangoje ir teniso Prezidento taurės turnyrui. Mindaugas Augustis lydėjo žalgiriečius į Švedijos miestą Malmę, iš kur parengė originalių straipsnių ciklą.

Liepą DELFI portale atsirado nauja rubrika „Eurobasket 2015“, skirta artėjančiam Europos krepšinio čempionatui. Prasidėjusią mūsų krepšininkų stovyklą stebėjo DELFI reporteriai M. Augustis ir B. Davidonytė. Pastaroji publikavo išskirtinius interviu su Mantu Kalniečiu (per 78 tūkst. peržiūrų), Renaldu Seibučiu (per 20 tūkst. peržiūrų), Domantu Saboniu (per 26 tūkst. peržiūrų). DELFI žurnalistas Jaunius Sarapas išklausė Arvydo Sabonio požiūrį į rinktinę. (per 37 tūkst. peržiūrų).

Krepšinio rinktinė

Sporto rubrikoje taip pat buvo galima rasti ir analitinius M. Augusčio straipsnius apie problemas Lietuvos krepšinyje ir Lietuvos bei Europos futbole.

DELFI Auto skaitytojams liepa buvo kupina naujienų. Bene svarbiausias iš jų – „ENEOS 1000 km lenktynės“ ir su jomis susiję trijų dienų renginiai, kuriuos šįkart buvo galima tiesiogiai stebėti specialiai mūsų naujienų portale sukurtume projekte. Svarbiausias šios šventės įvykis – intriguojančios dešimties valandų 1000 km lenktynės – sulaukė itin didelio DELFI skaitytojų susidomėjimo, straipsnis „Dramatiškose „ENEOS 1000 km” lenktynėse pergalę šventė broliai Gelžiniai ir T. Barštys“ buvo peržiūrėtas beveik 140 tūkst. kartų. Tiesioginę lenktynių transliaciją pažiūrėjo 36 tūkst. žiūrovų.

Automobilių naujienomis besidomintys skaitytojai liepos mėnesį itin daug dėmesio skyrė straipsniams apie naujus greičio matuoklius Lietuvos keliuose (pora naujienų sulaukė beveik 150 tūkst. peržiūrų), taip pat apie techninės apžiūros pokyčius (beveik 60 tūkst peržiūrų), apie į Palangą susirinkusių krepšininkų automobilius (daugiau nei 50 tūkst. peržiūrų) bei naujam krepšinio legendos Arvydo Sabonio automobiliui (35 tūkst peržiūrų).

Liepos mėnesį DELFI Gyvenimas toliau kalbino politikų žmonas, kurios atskleidė visuomenei nematomą savo šeimų gyvenimo pusę: J. Blažytę-Uspaskich (88 tūkst. peržiūrų), D. Mazuronienę (41 tūkst. peržiūrų).

Taip pat dalijosi lietuvių sėkmės istorijomis – vieni iš jų džiaugėsi laimę radę emigracijoje (108 tūkst. peržiūrų), kiti, atsikandę emigranto duonos, šaknis bando leisti Lietuvoje (36 tūkst. peržiūrų).

DELFI Pramogų kanale liepą didelio susidomėjimo sulaukė vienos ryškiausių Lietuvos popprincesių – Oksano Pikul-Jasaitienės – pirmagimio Dominyko gimimas (104 tūkst. peržiūrų).

Ne mažesnį susidomėjimą kėlė Katerinos Voropaj ir Ramūno Rudoko pirmagimio laukimas (96 tūkst. peržiūrų).

Be išskirtinių Eglės Jackaitės ir Simonos Nainės interviu, savo skaitytojams pasiūlėme ir kultūrinio pobūdžio straipsnių. Vasaros knygų TOPai ir šį mėnesį išliko dėmesio centre.

Publikacija apie Vilniaus Vokiečių gatvės istoriją taip pat sudomino didelį būrį pramogų naujienų vartotojų (per 50 tūkst. peržiūrų).  Skaitytojai šią liepą uoliai sekė Andriaus ir Monikos Šedžių skyrybų dramą. Sutapimas, tačiau po DELFI Pramogose publikuoto išskirtinio buvusios A. Šedžiaus žmonos interviu, Andrius ir Monika iš teismo atsiėmė skyrybų prašymus.

GRYNAS.lt liepos mėnesį rašė apie tai, kas aktualiausia skaitytojams – pristatėme puikias vietas, kuriose galima turiningai praleisti atostogas. Kartu su DELFI apžvalgininku Andriumi Užkalniu apsilankėme Anykščių medžių lajų pažintiniame take, kuris netrukus pradės veikti. Paskelbus reportažą, parko darbuotojai teigė sulaukę daugybės nekantrių šios pramogos laukiančių žmonių, prašančių paankstinti tako atidarymą, skambučių.

Taip pat skaitytojams pristatėme lietuvių mėgstamiausias dviračių trasas, kurias ieškantys dar nepatirtų pramogų turėtų išmėginti.

Apžvelgėme pramogas ne tik, Lietuvoje, bet ir kaimyninėje Latvijoje.

Ru DELFI be unikalaus „Gilyn į Rusiją“ projekto pateikė interviu su Andrejum Makarevičium, straipsnį apie buvusį lenkų kontržvalgybininką, taip pat tekstą apie teatro festivalį Druskininkuose ir Rusijos aktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)