Palaikydami „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ iniciatyvą didieji šalies televizijos kanalai, interneto portalai ir radijo stotys kvies Lietuvos gyventojus kartu giedoti „Tautišką giesmę“, visuotinai transliuojamą 21:00 val.

„Žiniasklaidos kanalų vienybė susitelkimo momentais įrodo, jog mes kaip visuomenė esame ne tik laisvi, bet ir pasirengę prisiimti atsakomybę dėl bendro gėrio. Būti kartu su visais Lietuvos žmonėmis – svarbiausia mūsų misija,“ – komentavo Interneto žiniasklaidos asociacijos vadovė Aistė Žilinskienė.

„Tautišką giesmę“ liepos 6 d. 21:00 val. transliuos televizijos LRT, TV3, “Lietuvos ryto” televizija, kabelinė televizija „Init“, giedoti savo žiūrovus kviečia visa LNK kanalų grupė – LNK, BTV, Info TV, TV1, Liuks!

Nuo 20:50 val. prisijungti bendram himnui internetu kviečia visi didieji naujienų portalai – DELFI, 15min.lt, Lrytas.tv, Alfa.lt.

Himnas pirmadienio vakarą skambės ir radijo stočių eteryje – „Tautišką giesmę“ transliuos Lietuvos radijas, „Opus 3”, M-1, „M-1 plius“, „Laluna“, „ZIP FM“, „Neringa FM“, „Relax FM“.

„Visuotinė ir vieninga „Tautiška giesmė“ akivaizdžiai tampa savaime gyvuojančia ir besivystančia tautos tradicija. Per šešerius metus pavyko pasiekti, kad žmonės, organizacijos, bendruomenės kviečia ir buriasi giedoti patys iš savęs. Todėl tikime, kad himną 21:00 transliuos ir daugiau žiniasklaidos kanalų, ypatingai regioninių, apie kuriuos galbūt mūsų dar nepasiekė informacija,“ – sakė iniciatyvos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ pradininkas ir vadovas Raimundas Daubaras.

„Esminis „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ principas, kad himną galima giedoti bet kur ir su bet kuo – kad ir po vieną. Tai, kad 21:00 himną transliuos daugybė Lietuvos žiniasklaidos priemonių, padeda „Tautišką giesmę“ atnešti į įvairiausius šalies kampelius ir gyvenimiškas situacijas, ir leidžia žmonėms jaustis bendrystėje net ir tada, jei 21:00 val. užklumpa vienam važiuojant autostradoje. Manau, šiemet tai bus itin aktualu, nes pirmadienį vakare bus daug grįžtančių namo po ilgojo išeiginių savaitgalio,“ – pridūrė R.Daubaras.

Pagrindine „Tautiškos giesmės“ giedojimo vieta Lietuvoje šiemet taps Palanga. Čia nuo 19.30 val. per visą J. Basanavičiaus gatvę iki Palangos tilto pabaigos bus tiesiama ilgiausia 1 km Lietuvos trispalvė, o laukiant kulminacinės – himno – akimirkos, scenoje virš Palangos tilto koncertuos Algirdas Kaušpėdas, Stasys Povilaitis, Edgaras Lubys, „Čilinam“, ŽAS, Neda ir kiti.

Visą Palangos renginį nuo 19:30 val. tiesiogiai transliuos Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Tiesioginiu himno giedojimo vaizdo signalu nuo 20:50 val. nacionalinis transliuotojas atvirai dalijasi su visais žiniasklaidos kanalais.

Radijo stotis ZIP FM savo klausytojus kviečia giedoti visai netoliese – paplūdimyje prie „Mojo Lounge Palanga”. O radijo stotis „Neringa FM“ – į paplūdimio kavinę „Kupolas“ Nidoje.

Sostinėje Vilniuje bendrai „Tautiškai giesmei“ žmones į himno autoriaus Vinco Kudirkos aikštę buria televizija TV3, kuri tiesiogiai transliuos čia vyksiantį iškilmingą renginį.

Dar viena susibūrimo vieta Vilniuje – prie Valdovų rūmų, kur 21:00 val. laukia, ko gero, virpinantis himno skambesys – jį giedos berniukų choras „Ąžuoliukas“.

„Susibūrimo taškų visoje Lietuvoje yra šimtai. Kiek mus pasiekia informacija, nuolat ją atnaujiname „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ „Facebook“ paskyroje. O mes kviečiame žmones nepamiršti įamžinti šių vienybės akimirkų ir pasidalinti su organizatoriais – tik taip visi pamatysime mastą, kurį kartu mums pavyko pasiekti,“ – sakė „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ komunikacijos koordinatorė Aušra Kukelkaitė.

Kur liepos 6 d. 21:00 giedos himną Lietuvoje ar pasaulyje specialiai sukurtame žemėlapyje kviečia registruoti ir TV3 televizija adresu tv3.lt/himnogiedojimas.

Pirmą kartą vieningai giedamas mūsų šalies himnas pasaulį apskriejo 2009-aisiais, švenčiant Lietuvos vardo tūkstantmetį. Jachtos „Ambersail“ misijos „Tūkstantmečio odisėja“ buriuotojams pakvietus, pirmą kartą po visą pasaulį pabirusius lietuvius kelioms istorinėms akimirkoms į gyvą balsų grandinę sujungė „Tautiška giesmė“.

Septintą kartą giedama „Tautiška giesmė“ šiandien išaugo į vieną didžiausių lietuvius visame pasaulyje vienijančių įvykių ir tapo gyva ir ryškia mūsų tautos tradicija švęsti Valstybės dieną.

Daugiau informacijos apie iniciatyvą ir giedojimo vietas ieškokite: facebook.com/tautiskagiesme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)