Unikalaus projekto, kuriame savo įspūdžius iš Rusijos provincijos lietuvių ir rusų kalbomis pasakoja du Rusijos ir Lietuvos žurnalistai, tekstus perskaitė šimtai tūkstančių skaitytojų. Liepą pasirodys nauji šios kelionės reportažai ir patyrusio karo žurnalisto bei fotografo Artūro Morozovo nuotraukos.

Rusijos kontrastai

Nepriklausomybės 25-mečio proga DELFI TV pristatė projektą „Mano pergalės kelias“, kurio metu galite sužinoti apie 25 Lietuvos vėliavas ir jų savininkus. Projekte atskleidžiamos asmeninės istorijos apie laisvų žmonių pasiekimus ir lietuvišką trispalvę. DELFI TV žiūrovai jau galėjo pamatyti interviu su lenktynininku Benediktu Vanagu, olimpine čempione Daina Gudzinevičiūte, alpinistu Vladu Vitkausku, ekspedicijų į Sibirą vadovu Gintautu Alekna. Vėliavų savininkus, aistringus savo srities profesionalus, kalbina ir istorijomis su jumis dalinasi Rimvydas Valatka.

Rimvydas Valatka ir Benediktas Vanagas

Birželis buvo gausus įvykių ir skandalingų istorijų. Greta jų nušvietimo, DELFI portalo žurnalistai parengė skaitytojams gausybę temų. Tai ir Eglės Samoškaitės tekstas apie ruošiamas Darbo kodekso pataisas „Lietuvos dirbantiesiems – sąlygos, kurių prancūzas net nesuprastų“, ir Mindaugo Jackevičiaus straipsnių ciklas apie vaikų auklėjimo skirtumus Norvegijoje, o taip pat daug atgarsių sulaukęs tekstas apie Salomėją Nėrį „Trypia poetės atminimą: išdavė Lietuvą“.

Rūtos Pukenės reportažas iš Panevėžio „Nustebsite: Lietuvos elitas apsiperka čia“ sudomino gerokai daugiau nei 100 000 skaitytojų.

Panevėžio sendaikčių turgus

DELFI toliau analizuoja karines grėsmes Lietuvai. Prie DELFI portalo autorių prisijungė užsienio naujienų ir karo ekspertas Vaidas Saldžiūnas, parengęs straipsnį „Pavojingi Rusijos ir NATO susidūrimai virš Baltijos jūros: viskas gali baigtis šūviais“ ir komentarą, „Šalis, kuriai naudingas islamo fanatikų siautėjimas“ .

Verslo skyrius rūpinosi skaitytojų gerove ir piniginėmis. Didelio populiarumo sulaukė šie svarbūs DELFI verslo skyriaus žurnalistų tekstai: „Tūkstančiams dirbančiųjų gresia didesni mokesčiai“, „Daliai dirbančiųjų gali sutrumpėti atostogos“, „Kas atsitiko: subėgo skolintis būstui“.

Sveikatos naujienų kanalas parengė unikalią publikaciją, prie kurios prisidėjo ir skaitytojai. Pasirodžius tekstui „Jaunos moters tragedija: trejus metus gyvena be dantų, vengia net kaimynai“ dešimtys skaitytojų aukojo savo pinigus, kad ji galėtų susitvarkyti dantis. 

Dar viena įkvepianti istorija, patikusi skaitytojams „Gimė su žiauria negalia, dabar stulbina grožiu: galiu daryti absoliučiai viską“. Sveikatos kanalas pateikė aktualią informaciją, apie tai, ką daryti pirmomis sekundėmis po nusideginimo: tai padės išgelbėti savo pirštus ar net gyvybę.

DELFI Gyvenimas pateikė skaitomą interviu su politikų žmonomis ciklą. Ką apie savo vyrus ir gyvenimą pasakoja Janina Butkevičienė, Austėja Landsbergienė ir Inga Grubliauskienė.

Butkevičiai

Lietuvos mobiliojo ryšio vartotojams gaunant didelius kiekius žinučių, kuriomis lietuvių kalba raginama paskambinti nežinomam adresatui, su ryšio operatoriais DELFI Mokslas ir technologijos išsiaiškino, jog tai – sukčių, veikiausiai iš Rusijos, bandymas išvilioti pinigus iš žmonių, kurie prieš skambindami neatkreipia dėmesio į telefono numerio kodą – šia žinute „Facebook“ tinkle buvo pasidalinta daugiau nei 2100 kartų.

Neteisingos informacijos paneigimas, kartu tapęs ir tikrosios informacijos išsiaiškinimu – paaiškėjo, kad tikroji padėtis Rusijos nacionalinėje kompiuterių pramonėje yra dar blogesnė, nei atrodė iš tikrųjų, ir kompiuteriai Rusijoje gaminami ne tam, kad jais būtų naudojamasi, o tam, kad būtų galima pasigirti gamyba

DELFI Pramogos skaitytojams siūlė įvairių nekasdienių interviu. Tarp jų buvo ir pokalbis su Kazimiros Danutės Prunskienės sūnumi apie mamos sveikatos būklę, savijautą ir reabilitaciją, ir šių metų Lietuvos atstovės „Eurovizijoje" Monikos Linkytės pasakojimas apie gyvenimo pasikeitimus pasibaigus šurmuliui.

DELFI Pramogų skiltyje netrūko ir kultūrinio pobūdžio straipsnių, fotoreportažų. Birželį publikuoti knygų topai sulaukė milžiniško skaitytojų susidomėjimo. Be dėmesio neliko ir „Kultūros parke“ publikuoti interviu ir fotoreportažai apie pasaulyje garsių menininkų Erwino Wurmo – Vilniuje ir Slinkachu – Londone parodytus kūrinius.

Neįvertintas neliko ir kompozitoriaus Deivydo Zvonkaus 12-os dalių dienoraštis iš medaus mėnesio Kuboje. Pramogų skilties skaitytojai įvertino ir dainininkės Raimondos Masiulytės kūno pokyčius.

Didelio susidomėjimo sulaukė ir fotoreportažas iš Nerijaus ir Kaetanos Numavičių tuoktuvių ceremonijos ir šventės jųdviejų namuose.

Kaetanos ir Nerijaus Numavičių vestuvių šventės akimirkos

DELFI Sporto skiltyje galima išskirti kelias originalias birželio istorijas. Redaktorius Gediminas Inčiūra Kaune paėmė išskirtinį interviu iš tikra NBA žvaigžde tapusio Donato Motiejūno. Derybos su krepšininku ir jo agentu nebuvo lengvos..  

Reporteris Mindaugas Augustis 51-o gimtadieno proga pakalbino Šarūną Marčiulionį apie jo buvusia NBA komandą - „Golden State Warriors“, kuri tapo NBA čempione. Sporto žurnalistas, tirdamas baseinų užimtumo Vilniaus krašte klausimą, iškėlė problemą, kad net ir šioje srityje yra diskriminuojama lietuvių mažuma Vilnijoje. Po Lietuvos futbolo rinktines nesėkmių DELFI Sportas pakalbino buvusį žaidėją ir trenerį Valdą Ivanauską, kuris atvirai ir griežtai kritikavo situaciją šalies futbole. Paimti interviu iš V. Ivanausko veliau pavyko tik Šveicarijos žiniasklaidai.  DELFI Sportas pirmas sužinojo ir atskleidė, kodėl iš Lietuvos moterų krepšinio rinktinės buvo pašalinta viena lyderių Eglė Šulčiūtė.

Birželį GRYNAS parengė tekstą „Uodų žemėlapis: vienur – spiečiai, kitur net ir ieškodamas nerasi", kuriame buvo patalpintas unikalus uodų žemėlapis, kurio Lietuvoje iki šiol dar nebuvo. Į jo sudarymą buvo įtraukti ir skaitytojai, siuntę savo informaciją. Šis žemėlapis plačiai paplito ir net konkurentai teigė sužinoję, kurias vietas rinktis poilsiui, o kurių geriau vengti.

Dar vienas svarbus tekstas - „10 baidarių maršrutų, kuriuos šią vasarą tikrai turite išbandyti". Jame pristatomi gražiausi Lietuvos baidarių maršrutai. Pagaliau jie visi atsidūrė viename tekste ir visi apie juos sužinojo. Šis tekstas sulaukė didelio susidomėjimo socialiniuose tinkluose - skaitytojai ėmė dalintis patirtimi, pasakodami, ką jau išbandė ir kokį įspūdį paliko konkreti trasa.

Kur galima plaukti baidarėmis/ VTD žemėlapis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)