„Lig šiol besirengdami rinkimams, kandidatai gražiai šypsodavosi reklamose, pasidabinę mažai sakančiais reklaminiais šūkiais, arba dalyvaudavo nykiuose rinkiminių idėjų pristatymuose, kurie vargiai pritraukia reikšmingesnės visuomenės dalies dėmesį. Pirmą kartą tiesiogiai rinksime merus, tad tai puiki proga priešrinkiminius debatus perkelti į kitą lygį. Mūsų rengiamas laidų ciklas bus savotiška rinkimų repeticija. Čia bus ir aštrių klausimų, ir tarpusavio kovos, ir nepaslėptų emocijų, ir net balsavimas. Kas pateks į tolesnį etapą, nuspręs būtent klausytojai ir ekspertų komisija“, - teigia „Žinių radijo“ vyr. redaktorė Laima Abromaitytė.

Politikų pasirodymus bus galima vertinti Žinių radijo „Facebook“ profilyje, taip pat savo nuomonę išsakys ir išrinkta komisija: politologai Vytautas Dumblauskas ir Algis Krupavičius, rinkos tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ vadovė Rasa Ališauskienė, rinkos tyrimų kompanijos „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys, „Transparency InternationalLietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas, portalų DELFI.lt vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė ir lrytas.lt redaktorius Liudas Dapkus.

Po trijų laidos etapų paaiškės, kuris kandidatas labiausiai vertas Vilniaus mero posto. Pirmieji „Žinių radijo“ ringe susigrums Mykolas Majauskas ir Gintautas Paluckas, antrieji – Indrė Kleinaitė ir Naglis Puteikis.

Laidų cikle kviečiami dalyvauti visi kandidatai į Vilniaus miesto mero postą, kuriuos yra įregistravusi Vyriausioji rinkimų komisija. Laidų ciklas bus transliuojamas sausio 27 – vasario 27 dienomis.