ELTA primena, kad LRT tarybą sudaro 12 asmenų, kuriuos skiria Prezidentas (4 nariai), Seimas (4 nariai), Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija (po 1 narį).

Antradienį vykusiame LRT tarybos posėdyje LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius pasidžiaugė sklandžiai įvykusiu nacionalinio transliuotojo perėjimu į naują kokybę - transliacijas be komercinės reklamos nuo sausio 1 dienos. Rinkos tyrimai rodo, kad žiūrovai šį pokytį vertina teigiamai. Tai matyti iš televizijos reitingų, kurie pastarąsias dvi savaites gerėjo LRT televizijos naudai. Ypač gerai žiūrimos buvo pirmojo lietuviško serialo „Giminės" tęsinio naujos serijos, kurias pagal žiūrimumą aplenkė tik „Eurovizijos" nacionalinė atranka.

LRT taryba pritarė LRT administracinės komisijos 2014-ųjų metinei ataskaitai, LRT tarybos ir Administracinės komisijos išlaidų sąmatos projektui. LRT 2015-ųjų pajamų ir išlaidų sąmatos projektą ketinama svarstyti kitame posėdyje.

Metines ataskaitas pateikė Redakcinės politikos darbo grupės vadovas Kornelijus Platelis ir Audito ir strateginio planavimo darbo grupės vadovas Tomas Eitutis. Joms, kaip ir pirmininko Žyginto Pečiulio pateiktam LRT tarybos šių metų veiklos planui, pritarta bendru sutarimu.

Kitas LRT tarybos posėdis vyks vasario 24 dieną.