Kūrėjai tvirtina, kad ja bus siekiama pateikti alternatyvą oficialiajai propagandai pačioje Rusijoje ir kaimyninėse šalyse.

Kiekvieną darbo dieną transliuojamą laidą skaitytojai galės rasti ru.DELFI.lt portale.

Šį projektą įgyvendina radijo stotys „Laisvosios Europos radijas“, „Amerikos balsas“  kartu su Lietuvos, Latvijos, Estijos, Gruzijos, Moldovos, Ukrainos transliuotojais ir interneto portalais.

„Šia laida JAV tarptautinė žiniasklaida stiprina atsaką pernelyg ciniškai ir neapgalvotai žiniasklaidos kampanijai, kuri skatina agresiją ir smurtą Ukrainoje bei kitose buvusiose Sovietų sąjungos teritorijose. Laidoje bus pateikiama nešališka ir patikima informacija, faktai, o ne melas“, - sako „The Broadcasting Board of Governors“ (BBG) vadovas Jeffas Shellas.

BBG prižiūri „Laisvosios Europos radiją“ ir „Amerikos balsą“.

„Kiekvieną dieną aptariame pačias skaudžiausias temas ir užduodame nepatogius klausimus, kurie retai keliami oficialiojoje žiniasklaidoje. Per 30 minučių trukmės laidą stengsimės suteikti žodį tiems, kurie anksčiau neturėjo tokios galimybės. Faktas mums yra vienintelė tiesa“, – sako laidos autoriai, žiūrovams žadantys ne tik naujienų, bet ir originalių interviu, pasakojimų.

Objektyvios informacijos rusų kalba poreikį rodo ir portalo ru.DELFI.lt lankomumas.

2014 kovą ir vasarį šio portalo lankomumas pasiekė aukščiausią lygį nuo 2007 metų, kai buvo įsteigtas. Šių metų vasarį ir kovą ru.DELFI.lt auditoriją sudarė 655 tūkst. unikalių vartotojų. Iš jų 435 tūkst. skaitytojų buvo iš užsienio. 

„Kai įtampa Ukrainoje buvo itin didelė santykis tarp užsienio ir vietines auditorijos procentine išraiška sudarydavo 60-70 proc. prieš 40-30 proc.“, – teigė ru.DELFI.lt vyriausiasis redaktorius Olegas Jerofejevas. 

Pasak jo, didžiausią užsienio auditorijos srautą per įvykius Maidane sudarė unikalūs vartotojai iš Ukrainos (20 proc.) ir Rusijos (45 proc.).

„Iš komentarų po mūsų straipsniais ir laiškų redakcijai buvo matyti, kad ru.DELFI.lt mobiliąją versiją tomis dienomis skaitė ir ukrainiečiai, esantys Maidane, nes Ukrainos nepriklausomus portalus blokavo valdžia“, - prisiminė O. Jerofejevas.

Laida „Dabar pasaulyje“ taip pat darbo dienomis 23.30 val. bus rodoma 23.30 val. ir per LRT televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)