„Šiandien tai yra teisminis procesas, dėl kurio mes išsiaiškinsim, ir jeigu įstatyme parašyta „išskyrus švietimo įstaigas, reikia skaityti įstatymą, o ne politikuoti“, – laidoje „Teisė žinoti“ sakė R. Malinauskas.

Laikraštį „Mano Druskininkai“ leidžia Druskininkų savivaldybės švietimo centras, kurio steigėja ir savininkė yra Druskininkų savivaldybė.

„Tai labai šaunus leidinys, padidintas jo tiražas žmonių prašymu“, – kalbėjo meras, kitą pavasarį žadantis siekti dar vienos miesto vadovo kadencijos.

Balandį interviu šiam leidiniui Druskininkų meras sakė, kad turistų iš Rusijos lankomame kurorte nedera rengti akcijų, smerkiančių Rusijos agresiją Ukrainoje.

„Reikėjo suorganizuoti druskininkiečių komandą ir vykti bent jau į Vilnių prie Rusijos ambasados, išreiškiant nepritarimą jos vykdomai politikai Ukrainos atžvilgiu, ar prie Ukrainos ambasados, išreiškiant palaikymą ukrainiečiams. O ne atsistojus viduryje kurorto, kurio visas sanatorijas užpildo ir svečiais iš Rusijos, pigiai ir neatsakingai bendruomenės ir viso miesto atžvilgiu „medžioti“ rinkėjų balsus“, – laikraščiui tuomet teigė R. Malinauskas.

„O jūs manot kitaip?“ – paklaustas, ar citata teisinga, pirmadienio vakarą TV laidoje replikavo Druskininkų meras.