Prokurorai teigia nustatę, kad įtarimų anksčiau sukėlusius 30 tūkst. litų televizijos vadovybė pervedė už realiai suteiktas lobistines paslaugas, finansinės operacijos „atliktos neperžengiant civilinės teisės ribų ir nepadarant žalos valstybės interesams, jos finansų sistemai ar kitiems fiziniams bei juridiniams asmenims“.

„Toks sprendimas buvo priimtas įvertinus visus turimus byloje duomenis, juos sugretinus. Nustatyta, kad nebuvo atlikta jokia nusikalstama veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, - per spaudos konferenciją Generalinėje prokuratūroje sakė prokuroras Darius Stankevičius.

Jis tvirtino, kad tyrimą buvo privalu atlikti, nes surinktus pradinius duomenis reikėjo patikrinti.

„Šį tyrimą buvo privalu atlikti, nes buvo neginčijami, pagrįsti įtarimai, ir įstatymas įpareigojo prokurorą ir ikiteisminio tyrimo pareigūną atlikti tyrimą esant įtarimams, ir juos patvirtinti arba atmesti. Jei to nebūtų padaryta, būtų paliktos tam tikros abejonės“, - sakė prokuroras.

Kokie duomenys sukėlė įtarimų, prokuroras neatskleidė: „Konkrečių duomenų įvardyti nenorėčiau, nes tai ikiteisminio tyrimo duomenys. Šis sprendimas įsiteisėja šiandien, bet jį gali skųsti atitinkami asmenys, šis sprendimas, manau, bus patikrintas aukštesnio prokuroro, tokie duomenys šiam etape, nemanau, kad turėtų būti detaliai pagarsinti.“

Sausio mėnesį šioje byloje bendrovės „Tele-3“ generalinei direktorei Laurai Blaževičiūtei buvo pateikti įtarimai dėl galimo dokumentų klastojimo, „Tele-3“ turto iššvaistymo, apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo ir turtinės prievolės sumokėti valstybei mokesčius išvengimo. Prokuroras patvirtino, kad įtarimai panaikinti.

„Tyrimas pilnai nutrauktas šioje byloje“, - pažymėjo prokuroras.

„Tele-3“ kategoriškai atmetė bet kokius įtarimus ir tikina turinti visus reikalingus dokumentus, kurie įrodytų, jog visa veikla buvo teisėta.

„Nuo pat pradžių bendradarbiavome su bylą tiriančiais pareigūnais, kad televizijai mesti įtarimai būtų išaiškinti kuo greičiau. Džiaugiamės, kad Generalinė prokuratūra peržiūrėjo visą tyrimo medžiagą ir patvirtino, jog įtarimams nėra jokio pagrindo“, - įmonės pranešime cituojama televizijos vadovė Laura Blaževičiūtė.

Anot Generalinės prokuratūros pranešimo, tyrimo metu buvo aiškinamasi, ar minėtos bendrovės vadovybė, pervesdama vienai lobistų kontorai beveik 30 tūkst. litų už kelionę į užsienį, neiššvaistė šios bendrovės turto ir neklastojo dokumentų.

„Atlikus šiame tyrime visus būtinus procesinius veiksmus, apklausus liudytojus bei įtariamuosius nustatyta, kad minėta pinigų suma buvo pervesta už realiai suteiktas lobistines paslaugas ir nėra susijusi su kelionės apmokėjimu, dėl kurio yra pasirašytas skolos suderinimo aktas“, - teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

Generalinė prokuratūra anksčiau šį mėnesį BNS teigė, kad baudžiamoji byla buvo patikrinta Generalinėje prokuratūroje ir nustatyti baudžiamojo proceso įstatymo pažeidimai.

„Panevėžio apygardos teritorijoje byla tirta ne tos vietos ikiteisminio tyrimo įstaigoje, kur galimai padaryta nusikalstama veika, t.y. tirta Panevėžyje, nors turėjo būtų tiriama Vilniuje“, - teigiama prokuratūros komentare BNS.

Sausio pabaigoje ši byla tolimesniam tyrimui atlikti perimta į Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)