Transliuotose laidose šio realybės šou dalyviai buvo provokuojami vieni kitus žeminti, išnaudoti bei tyčiotis, rodomos erotinio pobūdžio scenos, vartojami nešvankūs posakiai.

Jos buvo transliuojamos nuo 20 val. iki 21 val. ir buvo pažymėtos indeksu „N-7", nors pagal minėto įstatymo informacijos žymėjimo ir skleidimo tvarką šios laidos turėjo būti transliuojamos ne anksčiau 21 val. ir žymimos indeksu „N-14".

Gegužės 14 d. posėdyje LRTK „TELE-3" irgi pareiškė įspėjimą dėl netinkamo programos transliavimo laiko bei netinkamo jos žymėjimo.

Bendrovė vasario 14 d. savo televizijos programoje „TV3" nuo 21.05 val. transliavo vaidybinį filmą „Valentinas vienas", kuriame buvo rodoma daug erotinio pobūdžio scenų bei vartojama daug nešvankių, vulgarių žodžių ir posakių. Filmas buvo pažymėtas indeksu „N-14".

Filme paskleista viešoji informacija pagal neigiamą poveikį nepilnamečiams darančių scenų skaičių, trukmę ir pobūdį laikytina informacija, kuri daro neigiamą poveikį nepilnamečiams iki 18 metų, todėl pagal Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą turėjo būti pažymėta indeksu "S” ir transliuojama nuo 23 iki 6 valandos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)