Apie „Respublikai“ nepalankų sprendimą DELFI patvirtino ŽLEK pirmininkas Linas Slušnys. Sprendimas priimtas balsų dauguma.

Per šiuos metus dienraščio „Respublika“ redakcija buvo pripažinta pažeidusi profesinės etikos kodeksą daugiau negu tris kartus. Daugiausia pažeidimų nustatyta publikacijose apie „Snoro“ nacionalizaciją bei bankroto administratorius Simoną Freakley bei Neilą Cooperį. Iš viso „Respublika“ etikos kodeksą pažeidė 11 kartų.

„Faktiškai tai N. Cooperio bei S. Freakley skundai. Tekstuose apie juos labai daug tikrovės neatitinkančios informacijos, tai buvo nustatyta ir Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos“, – DELFI sakė L. Slušnys. Jis pastebėjo, kad komisijos posėdžiuose dalyvavo ir su komisija bendradarbiavo „Respublikos“ atstovai.

„Pats rašymo stilius tikrai prasilenkia su etika. Tai aktuali tema, bet tai, ką jie rašė ir bandė dėlioti apie tuos žmones, argumentacija labai silpna“, – apibendrino L. Slušnys.

Pagal Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą, jeigu per vienerius metus ta pati visuomenės informavimo priemonė yra pripažįstama pažeidusi kodeksą ne mažiau kaip tris kartus, svarstomas klausimas dėl jos priskyrimo profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai.

Neetiškos žiniasklaidos priemonė negali pretenduoti į Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo paramą, negali gauti viešinimo užsakymų iš valstybės institucijų.

Su „Respublikos“ leidėju Vitu Tomkumi DELFI pirmadienį susisiekti nepavyko.

DELFI primena, kad kovo pabaigoje toks pat likimas ištiko didžiausią šalies leidinį dienraštį „Lietuvos rytas“.

Be L. Slušnio, LŽLEK dar priklauso Inga Abramavičiūtė, Leonas Remeika, Aušvydas Belickas, Marytė Kontrimaitė, Viktoras Trofimišinas, Artūras Matusas, Jolanta Mažylė Liutauras Elkimavičius, Sigitas Židonis, Vaiva Žukienė, Ramutė Šimukauskaitė, Tautvydas Musteikis, Vidas Mačiulis, Aistė Žilinskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (296)