Pirmadienį ŽLEK svarstė neeilinį atvejį. Pasirodo, Ramunė Šeštokienė dirba žurnaliste savivaldybės įstaigos leidžiamame laikraštyje „Mano Druskininkai“, o tuo pat metu Druskininkų savivaldybėje eina viešųjų ryšių specialistės pareigas.

Kad taip elgtis neetiška, komisijai nurodė Karolis Kaklys ir Vilius Semeška. Konservatoriaus V. Semeškos teigimu, R. Šeštokienė informaciją renka prisistatinėdama ir kaip žurnalistė, ir kaip savivaldybės atstovė, savo elgesiu diskredituoja žurnalisto vardą ir daro žalą šios profesijos atstovams.

ŽLEK V. Semeškos įžvalgai pritarė. Komisijos nuomone, R. Šeštokienė savo veikla pažeidžia 25-ąjį Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso straipsnį. Jame rašoma, kad vykdydamas savo veiklą, žurnalistas neturi teisės prisiimti jokių kitų įsipareigojimų, išskyrus profesinius įsipareigojimus viešosios informacijos rengėjui.

„Žmogus iš esmės neatsakė į klausimą, kaip vienu metu geba suderinti, galima sakyti, dvi profesijas“, – po posėdžio DELFI sakė ŽLEK pirmininkas Linas Slušnys. Pasak jo, R. Šeštokienės argumentas buvo vienintelis – jos autorinė ir darbo sutartys neprieštarauja viena kitai.

Pasak L. Slušnio, pagal Darbo kodeksą R. Šeštokienė, ko gero, teisi. „Tačiau ji tikrai neteisi etikos požiūriu ir profesine prasme. Gerai, kad Lietuvoje atsiranda diskusija – juk teisingi darbo santykiai kartais dar ne viskas, yra ir profesiniai etiniai dalykai“, – aiškina L. Slušnys.

Kad dirbti vienu metu žurnalistu ir viešųjų ryšių specialistu – nesuderinama, buvo nusprendusi ir Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) etikos komisija. LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius DELFI sakė, kad ką daryti su R. Šeštokiene, artimiausiu metu bus svarstoma sąjungos valdyboje.

DELFI jau ne kartą rašė, kad Druskininkų mero socialdemokrato Ričardo Malinausko vadovaujama Druskininkų savivaldybė leidžia oficiozinį savaitraštį „Mano Druskininkai“. Žurnalistų etikos inspektorė yra nurodžiusi savivaldybei rinktis: uždaryti leidinį arba jį leisti neperiodiškai ir rašyti tik apie švietimą. R. Malinauskas tokį etikos inspektorės sprendimą apskundė teismui ir savaitraštį leidžia toliau.

Neseniai leidinyje pasirodė savivaldybės darbuotojos interviu su R. Malinausku, kuriame mero oponentai vadinami pavyduoliais ir psichologinių problemų turinčiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)