Druskininkų savivaldybė neketina vykdyti Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos sprendimo dėl leidinio „Mano Druskininkai“. Savivaldybė nori ir toliau leisti mokesčių mokėtų pinigais išlaikomą oficiozą, tad etikos inspektoriaus sprendimą skųs teismui.

Savivaldybės mero pavaduotojo Lino Urmanavičiaus teigimu, žurnalistų etikos inspektorė savo sprendimą argumentuoja išvadomis, kurias esą padarė vadovaudamasi nepilna informacija.

„Tiesą sakant, nesistebiu tokiu sprendimu, nes jau beveik metai, kai žiniasklaidoje mirga kaltinimai Druskininkų savivaldybei dėl ne savivaldybės, o Švietimo centro leidžiamo leidinio „Mano Druskininkai“. Leidinys leidžiamas vadovaujantis visais galiojančiais teisės aktais. Mano žiniomis, šio leidinio redakcija iš druskininkiečių nuolat gauna teigiamų atsiliepimų. Leidinys gyventojams tinka ir patinka, išskyrus konkuruoti nepratusios vietinės žiniasklaidos atstovus, kuriems dabar reikia daugiau dirbti, siekiant išlaikyti savo skaitytojų auditoriją. O tai, aišku, yra sunkiau, negu rašyti skundus įvairioms institucijoms “, – išplatintame pranešime, teigia L. Urmanavičius.

Savivaldybė tvirtina vietinės žiniasklaidos nemalonę užsitraukusi po to, kai su vietos laikraščiu „Druskonis“ nepratęsė sutarties, pagal kurią už aktualios gyventojams informacijos viešinimą ši žiniasklaidos priemonė iš savivaldybės gaudavo nuolatines pajamas. Nuo 2013 m. pradžios Druskininkų savivaldybė informaciją gyventojams teikia leidinyje „Mano Druskininkai“.

DELFI jau rašė, kad žurnalistų etikos inspektorė Zita Zamžickienė savivaldybės veikloje įžvelgė įstatymo pažeidimą ir nurodė rinktis: uždaryti leidinį arba jį leisti neperiodiškai ir rašyti tik apie švietimą.

Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad periodinių leidinių platinimu nei savivaldybės, nei valstybės įstaiga, išskyrus mokslo ir mokymo, negali užsiimti. Šia išimtimi ir pasinaudojo Druskininkų valdžia – oficialiai leidinį leido savivaldybės biudžetinė įstaiga „Druskininkų švietimo centras“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)