Geriausius autorius paskelbė ir apdovanojo DELFI direktorius Aleksandras Česnavičius ir portalo vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

„Drąsiausiu metų tekstu“ pripažintas Seimo nario Roko Žilinsko komentaras „Paradas apsieis be manęs, o aš – be parado“ . „Man didelė garbė stovėti čia, gauti apdovanojimą paskelbus vos pusantro straipsnio. Ta puselė buvo mano širdžiai artimesnė nei įvertintas tas vienetinis straipsnis. Atvirai pasakius, iš karto po to parašiau straipsnį, kurio taip ir nepaskelbiau – apie komentarų patologiją. Nes tikėdamasis tūkstančio mane į šuns dienas malančių komentarų, gavau tūkstantį pozityvių užtaisų“, – kalbėjo R. Žilinskas.

Titaną už „Metų debiutą“ atsiėmė apžvalgininkas Marius Laurinavičius. Populiariausiu metų tekstu pripažintas „N. Venckienė demaskavo ne teisėjų darbo broką, o savo neišmanymą“. Apdovanojimą už šį tekstą atsiėmė teisininkas Karolis Jovaišas.

Publikos simpatijų prizus gavo apžvalgininkai Vladimiras Laučius ir Ramūnas Bogdanas.

„Simboliškai šiuos apdovanojimus pavadinome DELFI titanais. Jų originalumas ir svoris simbolizuoja ir mūsų išskirtinumą bei augantį svorį žiniasklaidos pasaulyje“, – kalbėjo DELFI direktorius A. Česnavičius. Pasak jo, pirmas kartas, kai autoriams dovanojami tikrai išskirtiniai autoriniai darbai. Vyriškas torsas simbolizuoja stiprią ir atvirą asmenybę, drąsiai reiškiančią savo nuomonę, laužančią stereotipus ir skatinančią atkreipti dėmesį į svarbius visuomenės reiškinius bei įvykius.

Titanų autorė – Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto Dekoratyvinės plastikos katedros vedėja ir stiklo studijos vadovė Sigita Grabliauskaitė.

Po apdovanojimų svečių laukė neformalus bendravimas. Vakaro metu grojo Tadas Umbrasas ir Algimantas Pauliukevičius. T. Umbrasas – jaunasis klasikinės gitaros atlikėjas, Lietuvos ir tarptautinių konkursų laureatas, specialistų vertinamas kaip vienas ryškiausių Europos jaunųjų klasikinės gitaros talentų. A. Pauliukevičius – klasikinės gitaros pedagogas, atlikėjas koncertuojantis tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Renginys tradiciškai vyko viešbutyje „Šekspyras“, kuris šiam vakarui parengė specialų meniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (461)