Bylą dėl vienašališko sutarčių nutraukimo pripažinimo neteisėtu ir įsiskolinimo priteisimo nagrinėja Vilniaus miesto apylinkės teismas. Byla nagrinėjama uždaruose posėdžiuose.

„Iniciatyva kilo iš mūsų pusės, nes, kaip žinote, liko nesumokėti pinigai – TV3 savavališkai nusprendė už mėnesį nesumokėti. Nuo praėjusio posėdžio TV3 iniciatyva visas posėdis įslaptintas – tai įvyko iš karto, kai aš paminėjau ponios Dalios Grybauskaitės pavardę, nes neišvengiamai apie ją sukasi kalba kalbant apie laidos turinį“, – DELFI sakė R. Janutienė.

TV3 ir R. Janutienės keliai išsiskyrė praėjusių metų lapkritį. Televizija nutraukė sutartį su laidas kūrusia prodiuserine kompanija „Nataiva“ po eteryje nepasirodžiusios „Paskutinės instancijos“ laidos apie prezidentę D. Grybauskaitę. Kilus skandalui, TV3 aiškino, kad paruoštas siužetas neatitiko įmonės kokybės ir etikos reikalavimų, todėl nuspręsta laidos eteryje nerodyti.

Kas antradienį vyko uždarame teismo posėdyje, R. Janutienė sakė pasakoti negalinti. Pasak jos, procesas vyksta jau pusmetį. Laidų vedėjos manymu, ši byla gali pasiekti ir Aukčiausiąjį Teismą.

Dėl šios istorijos teismo slenkstį priversti minti TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė bei TV3 Etikos tarnybos sekretorius Sigitas Babilius. Antradienį jie dalyvavo teismo posėdyje.

Antradienį į teismą iškviestas ir Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius. Jis DELFI sakė į teismą iškviestas kaip specialistas.

Kadangi teismo nutartimi byla yra nagrinėjama uždarame teismo posėdyje, su byla susijusių aplinkybių TV3 atstovė Erika Vyšniauskaitė portalui DELFI nurodė komentuoti negalinti.

DELFI žiniomis, TV3 televizija R. Janutienei pateikė priešieškinį.

DELFI primena, kad iš TV3 R. Janutienė pasuko į „Lietuvos ryto“ televiziją. Čia ji veda laidą „Nuoga tiesa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (395)