Praėjusių metų lapkritį projektas „Vilniaus miesto įvaizdžio tobulinimo studijos parengimas" buvo patvirtintas miesto taryboje. Bendra projekto vertė tada siekė šiek tiek daugiau kaip pusę milijono – apie 512 tūkst. litų.

Kaip rašo dienraštis, Vilniaus miesto įvaizdį patobulinti užsimojusi savivaldybė paskelbė konkursą. Šių metų gegužę iš trijų dalyvių jį laimėjo reklamos bendrovė Lukrecijos reklama". Su šia bendrove projekto užsakovas – Vilniaus miesto savivaldybės administracija – sutartį pasirašė prieš gerą mėnesį, liepos antroje pusėje. Įmonė pradėjo rūpintis studijos kūrimu, o uždaviniams formuoti iš savivaldybės atstovų buvo sukurta dešimties asmenų darbo grupė.

„Studijos esmė – kad būtų išnagrinėtas esamas Vilniaus įvaizdis, padarytos SSGG, SWOT analizės, ištirta konkurencinė aplinka, išgryninti unikalūs miesto aspektai, savybės. Į tą analizę patenka ir Vilniuje vykstantys kultūros bei sporto renginiai. Bus tiriamos Vilniaus miesto galimybės „Creative city", „Meeting friendly city", „Smart city", „Filming friendly city" aspektais. Po šios analizės bus rengiama koncepcija ir bus siūlomas konkretus rinkodaros bei komunikacijos priemonių planas. Ir visa tai suguls į bendro Vilniaus miesto įvaizdžio, o jo šiuo metu tikrai trūksta, strategiją", – projekto eigą nupasakojo miesto tarybos narė Indrė Jakaitytė.

Ji Vilniaus dienai” pridūrė, kad, žvelgiant į Vilnių kaip į konkurencingą miestą tarptautinėje plotmėje, įvaizdžio klausimo nuošaly palikti negalima, esą tada tą kovą tikrai pralaimėsime.

Konkursą laimėjusi įmonė studijai parengti turi devynis mėnesius – vėliausiai iki kitų metų balandžio antros pusės. Laimėtojos pasiūlyta projekto įgyvendinimo suma – 344 850 litų, didžioji dalis finansuoja iš ES lėšų.

Ne visiems tokie miesto įvaizdžio gerinimo projektai kelia susižavėjimą. Konservatorius ir amžinas mero Artūro Zuoko oponentas, Vilniaus miesto tarybos narys Vidas Urbonavičius tokius projektus vadina mistiniais, slepiamais po devyniais užraktais ir neslepia manantis, kad "miesto įvaizdis" tėra priedanga.

„A.Zuokas yra susikompromitavęs vilniečių akyse, tai dabar samdosi profesionalus ir gerina savo įvaizdį, tik tai vadinama Vilniaus miesto įvaizdžio gerinimu. Manau, konsultantams mokami pinigai, kad pagerintų konkretaus asmens įvaizdį, turbūt ten atliekami atitinkami tyrimai, natūralu, kad tai kainuoja nemažus pinigus", – akmenų į mero daržą mestelėjo tarybos narys.

DELFI primena, kad Vilnius yra ant bankroto slenksčio. Dar liepą premjeras Algirdas Butkevičius sakė, kad be finansinės paramos sostinė bankrutuotų rugsėjį.

A. Zuokas yra sakęs, kad šiuo metu savivaldybės skola siekia 1,1 mlrd. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)