"Aripaev" duomenimis, sandoris gali įvykti artimiausiomis dienomis.

Juo pasikeistų Estijos dienraščio "Postimees", leidyklos "Kroonpress", televizijos "Kanal2", penkių didžiausių Estijos regioninių laikraščių, taip pat visos eilės Baltijos šalyse leidžiamų žurnalų savininkai.

M.Kadastikas interviu "Postimees" patvirtino, jog "Eesti Meedia" vadovai suinteresuoti šiuo sandoriu, tačiau pabrėžė, kad jau du mėnesius trunkančių derybų baigties verta tikėtis ne anksčiau kaip po poros savaičių.

M.Kadastikas patikino, jog "Schibsted" dėl šio sandorio derasi tik su "Eesti Meedia", ir jis nėra įmonės "gelbėjimo operacija".

Anot M.Kadastiko, "Eesti Meedia" tęs veiklą kaip žiniasklaidos įmonė.

Pokyčių nelaukia

„Schibsted Media group“ vadovas Lietuvoje Tomas Balžekas DELFI sakė, kad pirmiausia reikia sulaukti, kol bus sudarytas sandoris.

„Kol kas nematau jokios reikšmės, tiesiog keičiasi savininkai, o visa grupė Baltijos šalyse išliks vieninga, kokia ir buvo iki šiol“, - teigė T. Balžekas. Pasak jo, savininkų pasikeitimas neturės jokios įtakos žiniasklaidos priemonių veiklai. „Manau, dar daugiau laisvės turėsime, bus lengviau valdyti Baltijos šalių verslus“, - sakė T. Balžekas.

Lietuvoje „Schibsted Media group“ valdo žurnalus „Žmonės“, „Laima“, „Ji“, „Edita“, naujienų portalą 15min.lt, skelbimų portalus autoplius.lt, domoplius.lt bei plius.lt.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)