„Permainų banga nueis per visą tinklelį, tačiau nieko neišplaus, atgaivins tiek laidų kūrėjus, tiek auditoriją“, – DELFI sakė LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis. Pasak R. Paleckio, stengtasi laidas išsaugoti ir įpūsti joms naujo kvėpavimo.

Į LRT televizijos eterį grįžta E. Jakilaitis, prieš keletą mėnesių palikęs „Lietuvos ryto“ televiziją. Jis kelis kartus per savaitę pasirodys politinėje aktualijų laidoje, kurioje rengs interviu. „Manau, kad E. Jakilaitis – iš tų, kuriems tai pavyksta daryti geriausiai, tad nėra ko išradinėti dviračio“, – teigia R. Paleckis.

Svarstyta keisti Ritos Miliūtės vedamos laidos pavadinimą, tačiau geresnio už „Teisę žinoti“ neatsirado. Tačiau ir laida, ir formatas, ir dekoracijos atsinaujins.

„Bus į ką pažiūrėti, manau, laida pritrauks didesnę auditoriją nei iki šiol. Turėsime neblogą komandą, kuri laidą gerokai atnaujins ir pateiks žiūrovui. Tikimės, kad viskas pavyks ir žiūrovas ją priims. Pati R. Miliūtė pusiau tapusi LRT klasika – vieniems patinka, kitiems ne, bet niekas nepasakys, kad ji nematoma ar viena iš daugelio“, – kalbėjo R. Paleckis.

N. Pumprickaitė ir toliau ves „Savaitę“ – šios laidos rezultatai visą laiką buvo geresni už LRT televizijos vidurkį, tad laida iš esmės nesikeis. Eteryje toliau matysime ir V. Savukyną.

„V. Savukynas lieka, jis domisi istorija, yra rašytojas, manau, galės pasireikšti šioje srityje. O tam tikrų aktualijų laidų, kurias jis sugeba vesti, tikrai išvysime, nebūtinai tą dieną, kai buvome įpratę, nebūtinai toje pozicijoje. LRT – didelė struktūra – radijas, televizija, internetas – V. Savukynas tikrai galės atsiskleisti ir naujuose baruose, ir toliau daryti tai, ką gerai darė iki šiol“, – sakė vienas LRT vadovų.

LRT eteryje lieka senbuviai „Bėdų turgus“, „Nacionalinė paieškų tarnyba“, „Emigrantai“, „Pinigų karta“, „Lyderiai“. Kartu su Alfredu Bumblausku, „Lyderiuose“ pasirodys aktorė Jurgita Jurkutė-Širvaitė.

Eteryje nebeliks „Viešos paslapties“, tačiau šios laidos komanda pasipildė naujais kūrėjais ir ruošiasi pasiūlyti kitą žurnalistinį produktą.

Sezonui ruošiasi ir 81-erių A. Čekuolis

Į popietę ir toliau kvies A. Čekuolis. „Jis turi ištikimą auditoriją, leidžia knygas, tos knygos tampa bestseleriais, jis važinėja po Lietuvą su paskaitomis, renka pilnas sales – politikams per rinkimų kampanijas to nepavyksta padaryti. Jis puikiai pailsėjęs, guvus, trykšta sąmoju ir ruošiasi sezonui“, – pasakojo R. Paleckis. Skelbiama, kad 81-erių A. Čekuolis – seniausias TV laidų vedėjas pasaulyje.

Keisis kai kurių laidų laikai, žadama pateikti dar daugiau informacijos ir žinių. LRT pirmieji pradės informuoti su laida „Labas rytas, Lietuva“. Joje irgi bus pokyčių – daugiau „prisijungimų“ iš įvykio vietos, interviu, patarimų. Planuojama atnaujinti visos Naujienų tarnybos studiją.

Šeštadienio vakarais LRT siūlys „Auksinį balsą“, toliau prie ekranų kvies klasika tapusi atsinaujinsianti „Duokim garo“.

Šeštadieniais LRT televizija pasiūlys naują laidą vaikams, o sekmadieniais lauks pamėgtoji „Gustavo enciklopedija“. Mažųjų žiūrovų laukia ir daugiau animacijos.

Naująjį sezoną laukia ir naujos filmo „Rojus Lietuvoje“ serijos.

LRT ketina nudžiuginti ir subtilaus humoro mėgėjus – kuriama nauja laida „Visi namie“, kurią kurs humoristai Haroldas Mackevičius, Vytautas Šerėnas ir Gintaras Ruplėnas, puikiai žinomi iš „Dviračio šou“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (347)