Antrojo etapo metu bus keičiami šių siųstuvų dažniai:

gegužės 9 d. Juragių (Kauno), Alytaus, Druskininkų, Varėnos;

gegužės 22 d. Biržų, Raseinių, Rokiškio, Utenos;

gegužės 29 d. Kėdainių, Pažagienių (Panevėžio), Ukmergės, Viešintų (Anykščių);

birželio 18 d. Vilniaus, Šalčininkų.

Kaip nurodo siųstuvų tinklą valdanti bendrovė „Teo”, neatlikus pakartotinos paieškos, žiūrovai nematys dalies arba visų skaitmeninės antžeminės televizijos būdu transliuojamų kanalų.

Nuo gegužės 9 d. iš Alytaus, Druskininkų ir Varėnos skaitmeninės antžeminės televizijos stočių „Lietuvos rytas.tv“ televizijos programa bus transliuojama 30 televizijos kanalu (546 MHz dažniu), „BBC World News“ televizijos programa – 27 televizijos kanalu (522 MHz dažniu), iš Kauno (Juragių) skaitmeninės antžeminės televizijos stoties „TV Polonia“ televizijos programa – 45 televizijos kanalu (666 MHz dažniu). Alytaus apskrities gyventojai, žiūrintys „Lietuvos rytas.tv“ ir „BBC World News“ televizijos programas, taip pat Kauno ir jo apylinkių gyventojai, žiūrintys „TV Polonia“ televizijos programą, nuo gegužės 9 d. ryto turės pakeisti priedėlio ar televizoriaus nustatymus.

Pastebėję, kad neberodomos aukščiau minėtos televizijos programos, gyventojai turėtų iš naujo atlikti programų (kanalų) paiešką vadovaudamiesi priedelio arba televizoriaus instrukcija.

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) atkreipia dėmesį, kad nei Alytaus apskrityje, nei Kaune nesikeis dažniai, kuriais transliuojamos „LRT TELEVIZIJA“, „LRT KULTŪRA“, „LNK“, „Info TV“, „Liuks!“, „TV1“, „TV3“, „TV6“, „TV8“, „BTV“ televizijos programos, todėl tik šias televizijos programas žiūrintiems gyventojams priedėlių ar televizorių iš naujo nustatinėti nereikės. Taip pat jokių pakeitimų neturės atlikti ir kabelinės bei palydovinės televizijos žiūrovai.

RRT dėl dažnių keitimo konsultacijas teikia nemokamu telefonu 8 800 200 30 gegužės 9–10 d. nuo 8.00 iki 20.00 val., gegužės 11–12 d. nuo 10.00 iki 18.00 val.

Konsultuotis galima ir telefonu Kaune (8 37) 33 41 14 pirmadienį–ketvirtadienį nuo 8.00 iki 17.00 val., penktadieniais nuo 8.00 iki 15.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)