DELFI verslininkas patvirtino, kad ne tik tapo UAB „Baltic Media Holding“ vadovu, bet ir akcininku. Jis teigė, kad įmonėje jam nuo šiol priklauso kontrolinis akcijų paketas.

N. Gasparavičius ilgai vadovavo bendrovėms, leidžiančioms žurnalus „IQ“, „Intelligent Life“ ir „Top Gear“.

Primename, kad bendrovė UAB „Diena Media News“ leidžia laikraščius „Vilniaus diena“, „Kauno diena“, „Klaipėda“.

Šių metų balandžio mėnesio pabaigoje UAB „Diena Media News“ akcininkais taip pat buvo fizinis asmuo Džeraldas Daukša (35,7 proc.), UAB „Stornas“ (9,4 proc.) bei Angelė Dementavičiūtė (UAB „Kauno arena“ direktorė, 4,7 proc.).

Penktadienį, gegužės 3 d., taip pat pranešta, kad į laikraščio „Kauno diena“ redakciją vadovauti sugrįžta Žilvinė Petrauskaitė, kuri šiame laikraštyje ir pradėjo savo karjerą. Ji žurnaliste laikraštyje dirbo nuo 1990 m. 2007-2011 m. buvo šio dienraščio vyriausiąja redaktore.

Neseniai, kovo viduryje, į „Vilniaus dieną“ sugrįžo redaktorius Evaldas Labanauskas.

UAB „Diena Media News“ leidiniai jau kuris laikas buvo siejami su buvusiu AB „Ūkio bankas“ akcininku Vladimiru Romanovu, kuris tiesiogiai žiniasklaidos įmonėje akcijų neturėjo.

Tačiau bendrovės „Diena Media News“ vadovybė penktadienio vakarą pareiškė, kad neturi jokio teisinio dokumento, patvirtinančio kokį nors N. Gasparavičiaus įvykdytą sandorį, pagal kurį jam priklauso bendrovė „Baltic Media Holding“.

"Minėta įmonė negali parduoti bankrutuojančiam bankui įkeistų ir kitus apribojimus turinčių akcijų. Todėl  UAB „Diena Media News“ kurios nors dalies akcijų įsigijimas, perleidimas ar dar kokie nors sandoriai, be teisinių procedūrų pagal galiojančius įstatymus, yra neįmanomi.

Jeigu UAB „Baltic Media Holding“ valdančios  įmonės vadovas ir savininkas  įvykdė kokius nors veiksmus, tai gavus informaciją, bus patikrintas jų teisėtumas.

Žinant kokio dydžio šios įmonės skola, bankrutuojančio Ūkio banko administratorius turėtų atitinkamai sureaguoti, nes tokiu būdu mažinama akcijų vertė“, - portale diena.lt tvirtino bendrovės valdybos pirmininkė Angelė Dementavičiūtė ir generalinis direktorius Laimutis Genys.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)