Už L. Slušnį balsavo 8 komisijos nariai. Į komisijos pirmininkus taip pat siūlyti Aistė Žilinskienė ir Vidas Mačiulis. „Eilinį kartą kankinsiu žurnalistus, matyt, tai gerai sekasi“, – kalbėdamas su DELFI, juokėsi L. Slušnys. Ir toliau L. Slušnio pavaduotoja bus teisininkė Inga Abramavičiūtė.

„Kaip laikiausi, taip ir laikysiuosi pozicijos, kad reikia nebijoti sakyti tiesą. Ten, kur neetiška, reikia nebijoti pripažinti, net jei už tai komisijai gresia teismais“, – sakė ketvirtai kadencijai perrinktas L. Slušnys. Jis džiaugiasi, kad žiniasklaidoje vis daugiau kalbama apie etikos problemas. Tai komisijos pirmininkas ketina toliau skatinti. L. Slušnys taip pat pat žada imtis daugiau švietimo, kad skundų dėl etikos pažeidimų tektų nagrinėti vis mažiau.

L. Slušnys pastebi, kad skundų dėl žurnalistų ir leidėjų etikos padaugėja po komisijos sprendimų paviešinimo žiniasklaidoje. Paprastai pagrįstais pripažįstama 10-20 proc. gautų skundų.

LŽLEK – viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų savitvarkos institucija, 15 komisijos narių skiria visuomeninės institucijos. Komisija rūpinasi žurnalistų profesinės etikos ugdymu, nagrinėja jų padarytus profesinės etikos pažeidimus, nagrinėja žurnalistų ir viešosios informacijos rengėjų ar leidėjų tarpusavio ginčus dėl Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso pažeidimų. Į LŽLEK gali kreiptis visi suinteresuoti asmenys.

Be L. Slušnio, LŽLEK dar priklauso Inga Abramavičiūtė, Leonas Remeika, Aušvydas Belickas, Marytė Kontrimaitė, Viktoras Trofimišinas, Artūras Matusas, Jolanta Mažylė, Laima Abromaitytė, Sigitas Židonis, Vaiva Žukienė, Ramutė Šimukauskaitė, Tautvydas Musteikis, Vidas Mačiulis, Aistė Žilinskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)